Harry Potter AFM Imax'de 3 Boyutlu Gösterilecek

07.08.2007 16:39
Harry Potter AFM Imax'de 3 Boyutlu Gösterilecek

 “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, 3 boyutlu IMAX® Deneyimi” ile 10 Ağustos’ta AFM IMAX Ankara’da! Sadece AFM’de yaşanacak bu deneyim izleyicileri adeta Harry Potter’ın büyülü dünyasının içine çekecek

Tılsımlarınızı, büyülerinizi hazırlayın ve asalarınıza sıkı sıkı tutunun! Sinemaseverler AFM IMAX’te, Dumbledore’un ordusunun saflarına katıldıklarında ve merakla beklenen Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin müthiş finalini, dünyanın en mükemmel 3 boyutlu sinema sunumunu sağlayan IMAX® formatında izlediklerinde, büyülenecekler. Gerçek bir büyülü son yaratmak için, IMAX’e ait 2 boyutu 3 boyuta dönüştürme teknolojisi kullanılarak, filmin final bölümünün yaklaşık 20 dakikalık kısmı 3 boyutlu IMAX formatında sunulacak. Heyecanın doruklara ulaştığı anlarda izleyiciler, kendilerini adeta filmin içinde bularak, daha önce serinin hiçbir filminde yaşamadıkları şekilde aksiyona, harekete ve Harry Potter mucizelerine tanık olacaklar. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı: 3 boyutlu IMAX Deneyimi, AFM IMAX Ankara’nın dev perdesinde geleneksel 35 mm filmler ile aynı anda 10 Ağustos’ta gösterime girecek.

Filmin 3 boyutlu final bölümüne gelindiğinde perdede izleyicilerin 3 boyutlu IMAX gözlüklerini takmaları için özel bir uyarı işareti belirecek. Gözlüklerin takılması gerektiğini belirtmek için yanıp sönen yeşil bir gözlük ikonu (simge), perdede görünecek. 3 boyutlu bölüm sona erdiğinde ise perdede, gözlüklerin çıkarılması gerektiğini belirten kırmızı bir gözlük ikonu belirecek.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, sinemaseverlere sıradışı bir deneyim yaşatmak amacıyla IMAX DMR® (Digitally Re-Mastering) teknolojisi kullanılarak IMAX Deneyiminin eşsiz görüntü ve ses kalitesine dönüştürüldü. Böylece Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 3 boyutlu  IMAX®   formatına dönüştürülen ikinci “live-action” Hollywood filmi olarak sinema tarihinde şimdiden yerini aldı.

Gerçek sihir şimdi başlıyor
Film Yönetmeni David Yates, yaptığı açıklamada: “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmini IMAX’in dev perdesinde izlemek, seyircilerin kendilerini tam anlamıyla Harry Potter dünyasına adım atmışcasına hissetmelerini ve Harry, Hermione ile Ron’un adeta yanıbaşında tüm aksiyon ve macerayı yaşamalarını sağlayacak. Filmin finalini 3 boyutlu IMAX’de izlemek ise çok çarpıcı bir deneyim olacak ve izleyicilere, yepyeni bir perspektif kazandıracak” dedi.

İstanbullu’lar 3 boyutlu bu özel deneyimi Ağustos sonunda yaşayacak
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı: 3 boyutlu IMAX Deneyimi, Ağustos sonunda hizmete girecek olan AFM İstinye Park sinema kompleksindeki AFM IMAX’te gösterime girecek. 

Filmin Özeti
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda beşinci yılını bekleyen Harry Potter için yaz uzun ve yalnız geçmiştir. Nefret verici Dursley ailesiyle birlikte yaşamak zorunda oluşu bir yana, ne sınıf arkadaşlarından ne de en yakın dostları Ron Weasley ve Hermione Granger’dan tek bir mektup almıştır. Ayrıca, kimseden, kötü kalpli Lord Voldemort’la yüzleşmesine ilişkin tek bir kelime duymamıştır. Gelen tek mektup da hiç umduğu türde değildir; Harry’nin okul dışında ve bir Muggle olan iğrenç kuzeni Dudley’nin yanında yasadışı sihre başvurduğu için Hogwarts’tan uzaklaştırılmak üzere olduğunu bildirmektedir. Bunu yapma nedeninin iki Ruh Emici’nin nedeni belirsiz ve açıklanamayan saldırısına karşı kendini savunmak olması önemli değildir.

Harry’nin tek umudu, genç büyücünün temelli gitmesini istemek için kendince sebepleri olan Sihir Bakanı Cornelius Fudge’ın yönettiği kurmaca mahkemede kendini savunmaktır. Harry, büyük ölçüde Hogwarts’ın emektar müdürü Albus Dumbledore’un müdahalesiyle suçsuz bulunarak Fudge’ı çok üzer, ama ilk kez okuluna dönerken kaygılı ve huzursuzdur.

Warner Bros. Pictures Sunar...
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı, bir Heyday Films Yapımı. Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson ve Julie Walters ise filmin yıldızları. Film, David Yates tarafından yönetildi ve filmin yapımcılığını David Heyman ile David Baron üstlendi. J.K. Rowling’in romanından uyarlanan senaryo, Michael Goldenberg tarafından yazıldı. Filmin prodüktörlüğünü ise Lionel Wigram üstlendi.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın dünya çapında dağıtımı, bir Warner Bros. Entertainment Company iştiraki olan Warner Bros. Pictures tarafından yapılıyor.

Türkiye’deki Harry Potter tutkunlarına özel Türkçe site! 
Filmin tanıtımı, fragmanı, özeti, fotoğrafları... Kısaca filme ait her şeyin bulunabileceği resmi Türkçe web sitesinin adresi http://harrypottervezumruduankayoldasligifilm.com