Güzel Natalie Goya'nın İlham Perisi Oldu

13.08.2007 15:30
Güzel Natalie Goya'nın İlham Perisi Oldu

Goya\'nın güzel ilham perisi Ines rolünde, "Daha Yaklaş" (Closer) filmindeki başarılı performansıyla Altın Küre\'yi kucaklayan ve Oscar\'a aday olan Natalie Portman oynadı.

Bir moda dergisinde Natalie Portman\'ı gören Forman o an kararını vermiş. Usta yönetmen Milos Forman, GOYA\'NIN HAYALETLERİ için oyuncu seçiminde çok titiz davrandıklarını ve özellikle Goya\'nın ilham kaynağı Ines rolü için, herkes tarafından tanınan ve akıllardan çıkmayacak güzellikte bir oyuncu aradığını söylüyor. Natalie Portman\'ın bu rol için seçilmesinin ilginç yanı, Forman\'ın onu daha önce hiç tanımıyor olması.

Forman bu tercihi nasıl yaptığını şu sözlerle anlatıyor: "Natalie Portman\'ı hiç tanımıyordum. Bir moda dergisinde gördüğüm bu genç kadının resminden çok etkilendim. Kapaktaki resme bakarken sanki Goya\'nın "A Milkmaid in Bordeaux" adlı tablosundaki genç kadının yüzünü görür gibi oldum." Daha sonra Portman hakkında araştırma yapan yönetmen, güzel yıldızın oyunculuğundan da çok etkilendiğini söylüyor. "Oyunculuk kapasitesi son derece büyüleyici ve sürprizlerle doluydu ki, bunların hepsi benim için çok önemliydi çünkü GOYA\'NIN HAYALETLERİ\'nde aslında üç farklı karakteri oynamış gibi olacaktı."