Devrim Arabaları Yurt Dışında !

29.05.2009 14:28
Devrim Arabaları Yurt Dışında !

Devrim Arabaları  500 filmin başvurduğu Monaco Film Festivali’nde  16 Mayıs 2009 Cumartesi günü  EN İYİ FİLM Ödülüne layık görüldü. Bu başarı, filme  yabancı ülkelerden gelen  vizyon taleplerini arttırdı.



Devrim Arabaları’nı İngiltere’de 29 Mayıs 2009 Cuma (yarın) vizyona sokan dağıtıcı firma, filme özellikle radyolarda reklam spotlarıyla ve özel hazırlattıkları sinema afişleri ile destek veriyor.



Devrim Arabaları’nın, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve  Arjantin’de vizyona girmesi için gelen taleplerle ilgili görüşmeler devam ediyor.



Kanada’da 1.Türk Filmleri Haftası’nda da açılış filmi olarak gösterilen  Devrim Arabaları gösterimine , haftanın onur konukları olarak katılan yönetmen Tolga Örnek ve filmin oyuncularından Ali Düşenkalkar , gördükleri ilgiden çok etkilendiklerini belirttiler. Kanada Basını filme ve onur konuklarına tüm mecralarda geniş yer verdi ve övgüyle bahsetti.



Devrim Arabaları ekibi için  heyecanlı  bir bekleyiş de Amerika’daki Hoboken Film Festivalinin sonuçları... 29 Mayıs – 4 Haziran arasında düzenlenen festivalde Devrim arabaları 3 Haziran’da gösterilecek.



Devrim Arabaları ‘nın aldığı  ödüller:



Monaco Film Festivali: En İyi Fİlm

Sadri Alışık Ödülleri:  En İyi Erkek Oyuncu

(Taner Birsel, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Ali Düşenkalkar, Onur Ünsal)

Siyad Ödülleri:  En İyi Müzik (Demir Demirkan)

Ankara Film Festivali:   En İyi Sanat Yönetmeni ( Veli Kahraman)

Eskişehir Sanat Derneği:  En İyi film

Ankara Hukuk Fakültesi Özel Ödülü: En İyi Film

OETK Özel Ödülü