4. Bursa İpek Yolu Film Festivali

16.06.2009 14:33
4. Bursa İpek Yolu Film Festivali

Geçen yıl sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Uluslararsı Bursa İpek Yolu Film Festivali bu yıl 14 - 22 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Ülkemizin en genç sinema festivali olmasına rağmen, kısa bir zamanda zengin film programı ve yan etkinlikleri ile Bursalılardan ve medyadan büyük ilgi gören, İpek Yolu Film Festivali bu yıl yeni bir ilke daha imza atarak festival süresini 9 güne çıkarıyor.

 

İpek Yolu Film Festivali’nde bu yıl neler olacak?



İpek Yolu Film Festivali geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da zengin içeriği ile sinemaseverlerden büyük ilgi görecek.



Festivalin olmazsa olmaz bölümleri arasında bulunan ve ilk filmlerini çeken yeni sinemacıları destekleyen Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması bu yıl da devam edecek ve Bursalılar, dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan filmlerle, genç kuşağın sinema eğilimlerini görme şansını yakalayacak.



Türk sinemasının gelişimine büyük önem veren İpek Yolu Film Festivali, Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nda ülkemiz sinemacılarına katkılarını devam ettirerek yeni Türk filmlerini, yönetmen ve oyuncularının katılımı ile Bursalılarla buluşturacak.



Geçtiğimiz yıl eklemlenen Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nın ilkinde Raşit Çelikezer’in yönettiği “Gökten Üç Elma Düştü” En İyi Film dalında verilen Altın Karagöz Ödülü’nü kucaklarken, geçtiğimiz aylarda vizyona giren “Nokta” filmi ile Derviş Zaim En İyi Yönetmen seçilerek Altın Karagöz Ödülü’nün sahibi olmuştu.