Dilber'in Sekiz Günü, Moskova'da !

30.06.2009 14:03
Dilber'in Sekiz Günü, Moskova'da !

Dilber'in Sekiz Günü Moskova Film festivalinin Perspektif Yarışma Bölümün de gösterildi. Festival müdürü Kirill RAZGANOV filmi çok beğendiğini söyleyerek aşk üçlemesinin tamamını (Zeynep'in Sekiz Günü, Ali'nin Sekiz Günü, Dilber'in Sekiz Günü)  dvd ve televizyon haklarını satın alacaklarını söyledi.
Festival organizatörlerinden Cine Fantoma Club üyeleri filmi çok beğendiklerini söyleyerek "Bu film Türk Sineması'nın rönesans'ı" dediler.

 

Halkın, sinema eleştirmenlerinin çok beğendiği Dilberin Sekiz Günü, Kutluğ ATAMAN'ın Aya Yolculuk'u ile birlikte yarışmaya seçilen iki Türk filmden biriydi. Moskova basını da filme büyük ilgi göstererek "bu film boğazımızda yutamadığımız bir yumruk oluşturdu. Sanki Türkiye'de değil bizim ülkemizde geçiyor gibi büyük heyecan duyduk" dediler.Yönetmen Cemal ŞAN'a "Siz de bu anlattığınız adamlar gibi misiniz? Kötülediğiniz bu geleneklerden ne kadar kurtulabildiniz?"diye sorulduğunda Cemal ŞAN, "Onlar gibi olmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum" dedi. Filmin oyuncusu Nesrin CAVADZADE için, gözleriyle bize her şeyi anlatabilen dünya standartlarında bir oyuncusunuz, diyen bir izleyici gözyaşlarını tutamayarak ağladı.