Uzak İhtimal'in Polonya'daki Başarısı

06.07.2009 12:01
Uzak İhtimal'in Polonya'daki Başarısı

Daha önce Rotterdam Film Festivali, Crossing Europe, İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza’da kazandığı ödüllerle büyük başarı kazanan Uzak İhtimal bir büyük başarıya da Polonya Tofifest International Film Festivali’nde ulaştı.


Polonya’da düzenlenen Tofifest International Film Festival’de Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği Uzak İhtimal filmi “Jüri Özel Ödülü”nü ve “En iyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazandı.


Tofifest bu yıl önemli filmlerin katılımıyla büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmada, 2009 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ını alan Japon yönetmen Yojiro Takita’nın “Departures” filmi ile Ceasar ve BAFTA ödüllerini alan Philippe Claudel’in I’ve Loved You So Much” filmleri de yer aldı.


Mahmut Fazıl Coşkun’un “Uzak İhtimal” filmi, bu filmler arasından sıyrılarak Jüri Özel Ödülü’nü ve Nadir Sarıbacak’ın performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.


Böylece Uzak İhtimal, bu yıl gerek ulusal gerekse uluslar arası film festivallerinde topladığı ödüllerle 2009 yılının en başarılı ve en dikkat çekici filmi oldu.


Uzak İhtimal, Ekim ayının ilk haftasından itibaren Türkiye’de gösterime giriyor.