Abimm...! Filmi Çekimleri Tamamlandı

10.09.2009 13:59
Abimm...! Filmi Çekimleri Tamamlandı

Sıcak ve uzun yaz günlerinde planlananın ötesine taşan bütçesi ile sinemaseverlere doyumsuz bir görsel sunacak Abimm..! adlı film, çekimler biter bitmez Antalya Film Festivali’ne ilk başvuran film oldu.

 

Ticari filmlerin Antalya da şansı olmadığı önyargısını bu filmle kıracağını belirten yapımcı ERGUN MERCAN “filmimiz özellikle senaryosu ve kaliteli oyunculuğu ile dikkat çekiyor, bu filmin birkaç oyuncu ile ödül alması şaşırtıcı olmayacaktır. Özellikle Levent Üzümcü’nün Arif karakteri ile canlandırdığı zeka engelli rolü çok konuşulacaktır. Ödüllü görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay ile çalıştık. Şimdi de müzikleri ile uğraşıyoruz. Mustafa Üstündağ bence bu rolü ile Muro karakterine veda etmiştir çünkü herkes bu film sonrası onu ÇETİN olarak da bilecektir. Kısacası hem gişe de hem de festivallerde çok ödül alacak bir film bekliyor izleyenleri.” dedi.

 

Yönetmenliğini Şafak Balı’ın yaptığı ve Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Haldun Boysan, Rüçhan Çalışkur ile Selen Seyven’in oynadığı, 3 milyon TL yi bulan yapım bütçesi ve 6 haftayı bulan çekim süresi ile zaman zaman 50 derece de çalışan set ekibi ve oyuncuların zorlanması ile gündeme gelen ABİMM..! adlı film, yıl sonuna kadar gösterime çıkacak en iddialı 4 filmden biri olarak gösteriliyor.

 

Filmde Arif (L. Ü.) ve halasının (R. Ç.) yaşadığı evin gerçek sahibinin oğlu da zeka engelli çıktı. (BASIN DANIŞMANININ NOTU: Bu bilgi babadan izin alınarak basın bültenine konmuştur.)

 

Film için Samsun da MORGAN marka bir araba yaptırıldı. Motor hariç her şeyi el yapımı olan bu araç filmin ana karakterlerinden biri oldu.

 

Eş zamanlı çekimler için İstanbul’ dan yola çıkan ekip arabalı vapur çekimlerini de eş zamanlı ve tarifeli seferde gerçekleştirdi.

 

Çekimler boyunca Levent Üzümcü ve Mustafa Üstündağ’ın hayranları ile çektirdikleri fotoğraf sayısı toplamı 10 000’i bulduğu hesaplandı. Bu sevgi gösterisi çekimlerin uzamasına yapımcıya da 500 000 TL ekstra bütçeye patladı.

 

Filmde Arif (L.Ü) ve Çetin’in ( M.Ü.) sığındıkları ev ekibin çok hoşuna gitmesine karşın henüz tamamlanmamıştı ve yapımcının film bittikten sonra masrafları karşılaması koşulu ile ev set olarak kullanıma açıldı.

 

Çekimler sırasında en sıcak gün 50 derece ile 25 Temmuz’da saptandı...

 

Bütün ekip kene ve diğer haşerelere karşı sigortalandı ve çekimler boyunca 1 ambulans hazır bekletildi. Tek olay set fotoğrafçısını kene ısırması idi ve panik olmasın diye kimseye haber verilmeden hastanede sorun çözüldü.

 

En zor çekim Marmaris’in ünlü ARENA BAR’ın da ki çekimlerdi çünkü gerçek kişilerle 2 500 kişi ile çekimler gerçekleşti. İlk gece aşırı ilgi ve müziğin sesinden yönetmenin talimatları duyulamayınca çekimler 2. Gece gerçekleştirilebildi.

 

ABİMM …! FİLMİ 4 Aralık’da sinemalarda….