Türkler Çıldırmış Olmalı

14.09.2009 10:51
Türkler Çıldırmış Olmalı

Avşar Film, 4 milyon dolar bütçeli müthiş bir komedi filmine imza atıyor. Önemli bir bölümü Güney Afrika ve Hollywood’da çekilecek olan “Türkler Çıldırmış Olmalı” adlı filmin başrolünü paylaşan isimler arasında bugüne kadar oynadığı her filmi büyük gişeler yapan ve gişe hasılatı listesinde ilk sıralarda yer alan oyuncu Peker Açıkalın da yer alıyor. Yönetmenliğini Murat Aslan’ın üstlendiği “Türkler Çıldırmış Olmalı” filminin Türkiye’de çekilmekte olan sahneleri için de Kenya’dan getirilen mimarlar ile Bahçeköy’de müthiş bir yerli köyü kuruldu. Yaklaşık 1000’e yakın Afrikalı yerli, filmde figüran olarak rol alıyor. Yerlilerin kostümleri ve takıları bile Afrika’dan özel olarak getirtildi. Afrika’nın balta girmemiş ormanlarında kurtarma timinin boğuşacağı hayvan sahnelerinde (timsahlar, ayılar, filler, aslanlar, yılanlar vb.) canlı hayvanlar kadar, robot hayvanlar da kullanılacak. Bu zorlu sahneler için ise Hollywood’a gidilecek. “Türkler Çıldırmış Olmalı” hem senaryo hem de görsel kalitesinden ve kahkasından o kadar emin ki Türkiye\'nin yanı sıra 10 ülkede daha 450 kopya ile 27 Kasım tarihinde vizyona girecek.

 

Avşar Film ve yönetmen Murat Aslan’ın büyük bir titizlikle üzerinde yıllarca çalıştığı ve en iyi filmimiz olacak dediği bu proje her yönü ile Hollywood yapımlarını aratmayacak kalitede. Murat Aslan’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Türkler Çıldırmış Olmalı” adlı komedi - macera filminde Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan, Erdal Tosun, Ruhi Sarı, Erdem Akakçe, Timur Acar, Burhan Öçal, Zeynep Beşerler, Tuba Ünsal, Levent Özdilek, Oya Aydoğan ve Kadir Çöpdemir rol alıyor.

 

Teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin en zengin ve ünlü Türk işadamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceralarının anlatıldığı film 27 Kasım’da vizyona girecek.