Sonbahar Avrupa Film Akademisi'nde!

02.10.2009 10:55
Sonbahar Avrupa Film Akademisi'nde!

Yönetmenliğini Özcan ALPER’in gerçekleştirdiği SONBAHAR filmi European Film Academy (EFA) / Avrupa Film Akademisi ödüllerinden ilk filmlerin yarıştığı “European Discovery” ödülüne aday gösterildi.

 

Başkanlığını Wim Wenders’in yaptığı Avrupa Film Akademisi’nin ilk uzun metrajlı filmini gerçekleştiren geleceğin genç yönetmenine vereceği bu ödüle aday gösterilen filmler geçtiğimiz hafta 24 Eylül 2009’da başlayan 5. Zürih Film Festivali’nde açıklandı. Bu yılın European Discovery ön seçici kurulu Pawel Pawlikowski (İngiltere), Els Vandevorst (Hollanda) and Pierre-Henri Deleau (Fransa), Jacob Neiiendam (CPH:PIX Film Festivali Yönetmeni, Danimarka); ve FIPRESCI üyesi gazeteciler Dana Linssen (Hollanda) ve Alin Taşçiyan’dan oluşmaktaydı.

 

European Discovery ödülü için yarışan beş filmden biri olan SONBAHAR Avrupa Film Akademisi’ne üye 2000 kişi  tarafından izlenecek ve 12 Aralık 2009’da Almanya’nın Ruhr bölgesinde düzenlecek 22. Avrupa Film Ödülleri töreninde oylanacak. 1988’de Ingmar Bergman başkanlığında kurulan Avrupa Film Akademisi 2000’den fazla Avrupalı film profesyonelini Avrupa film kültürünü geliştirmek amacıyla bir araya getiriyor.