Dersimiz: Atatürk

05.10.2009 14:17
Dersimiz: Atatürk

Senaryosunu Çılgın Türkler ve Diriliş kitaplarıyla fırtınalar estiren, Atatürk\'ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış ve şüphesiz en çok seven yazarlardan olan Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Hamdi Alkan’ın yaptığı, “Dersimiz: Atatürk” filminin çekimleri başladı.

 

Çekimleri geçtiğimiz gün İstanbul’da başlayan “Dersimiz: Atatürk” filminde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor. Halit Ergenç’in Atatürk rolünü canlandırdığı proje, çocuklarımıza ve genç neslimize Atatürk\'ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatma amacındadır. Filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını, yani "Tarihçi Dede"yi ise sinemamızın duayenlerinden Çetin Tekindor oynuyor.

 

Film, ülkemizin en özel dönemini ve tarihin en çok takdir edilen liderini en naif bakış açısıyla anlatırken, anlatım dili olarak da çok farklı bir tarz tercih edecek. Hamdi Alkan, yıllardır tecrübe ettiği çocuk yapımları ile çocuk kalbini ve algısını çok iyi tanıyan bir vizör olarak bu iddialı senaryoya hayat verecek. Çocuk ve gençleri hedef alan bu yapımda belgeler ve kanıtlar filmin ana omurgasını oluştururken; masalsı-büyülü dünyası ise filmin ruhunu ve kişiliğini oluşturacak.

 

Atatürk\'ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış ve şüphesiz en çok seven yazarlardan olan Turgut Özakman’ın projeyle ilgili “Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk’ü anlatmak zorundayız. “Dersimiz: Atatürk” bu büyük ödevin bir adımıdır” diyor.