Takva, “Saraybosna’nın Kalbi”ni Kazandı

10.09.2007 11:15
Takva, “Saraybosna’nın Kalbi”ni Kazandı

13’üncü Saraybosna Film Festivali’nde İngiliz aktör Jeremy Irons’ın başkanlığını yaptığı büyük jüri, Özer Kızıltan’ın Takva filmini, “Saraybosna\'nın Kalbi” ödülüne layık gördü.

Takva, böylelikle 25 bin Euro’luk para ödülünün de sahibi oldu. Filmin yapımcılarından Fatih Akın, törende ödülü alırken, "Bu ödülü beklemiyorduk" dedi.

Yönetmenliğini Özer Kızıltan\'ın üstlendiği "Takva" kendi küçük dünyasında yaşayan, günahtan korkan bir adamın, güçlü bir tarikatın kira toplayıcısı olduktan sonra yaşadığı değişimi anlatıyor.

Saadet Işıl Aksoy da “Yumurta” filmindeki rolüyle en iyi kadın sanatçı ödülünü aldı. En iyi erkek sanatçı ödülü ise “Kibar Olmak Zor” filmindeki performansıyla Boşnak aktör Sasa Petroviç’in oldu. Bu yıl “Saraybosna’nın Kalbi” ödülü için 10 filmin yarıştığı festivale, Türkiye’den Takva’nın yanı sıra, Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” ve Zeki Demirkubuz’un “Kader” filmleri de katılmıştı.

Makedonya filmi "I\'m From Titov Veles" de jüri özel ödülüne layık görüldü. Amerikalı aktör Steve Buscemi de sinema sanatına katkıları ve Saraybosna Film Festivali\'nin gelişmesine verdiği destekten dolayı ödüllendirildi. Bir hafta süren ve Özgü Namal\'ın da jüri üyeliği yaptığı festivalde, 170 film gösterildi.

17 Ağustos\'ta Bosna Hersek\'in başkenti Saraybosna\'da başlayan festivalde renkli anlar yaşandı. 1992-95\'teki savaşın sonlarına doğru bir grup sinemasever tarafından direniş eylemi olarak düzenlenmeye başlanan Saraybosna Film Festivali\'ne ilgi hayli yoğundu.