Neşeli Hayat'ın İki Yüzü

28.10.2009 12:18
Neşeli Hayat'ın İki Yüzü

Yılmaz Erdoğan’ın  Neşeli Hayat filminin internet sitesi üzerinden seyircinin seçtiği afişler belli oldu. Tüm oyuncu kadrosunun yer aldığı afiş ile yalnız bir Noel Baba figürünün yer aldığı afiş yoğun ilgi görünce, filmin sinema salonlarında iki görsel ile yer almasına karar verildi!

 

Filmin afiş seçimine katılanlar arasından, galaya katılarak, filmi ilk gösteriminde oyuncularla birlikte izleyecek olan şanslı 10 şanslı isim de  filmin internet sitesinde açıklanacak.

 

Geçen hafta sinema salonlarında ve internet üzerinde fragmanı da yayınlanmaya başlanan NEŞELİ HAYAT’ın Münih Arri Stüdyoları’ndaki post prodüksiyon çalışmaları tamamlandı. Film şimdi 27 Kasım’da seyirciyle buluşmak için gün sayıyor.


Yılmaz Erdoğan filmini şöyle tanımlıyor:

 

Bazı filmler hayat çok güzeldir der… İyimserdirler.
Bazıları hayat berbattır diye düşünürler, kötümserdirler.
Bir de üçüncü yol vardır... İroni...
İroni anlatıcıları için hayat ne bir şölendir ne de cehennem... İkisinin karışımıdır.
Neşeli hayat bu türden bir  filmdir.
Hüznünde mizah, mizahında hüzün vardır.
NOEL BABA RIZA!
Rıza Şenyurt, Noel Babanın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir!!!  Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Noel Baba işi sonunda öğrenir:  Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir!!!
Filmde Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut  rol aldı. Geri kalan rollerin  büyük bölümünü yine Bkm Mutfak Oyuncuları oluşturdu. Mutfağın yirmibeş kişilik kadrosu rolleri çeşitli ağırlıklarla paylaştılar... Onlara Sinan Bengier, Rıza Akın, Erdal Tosun, Cezmi Baskın, Caner Alkaya, Ayberk Atilla, Celal Tak, Fatma Murat eşlik ettiler...
Filmin müziklerinde de Deniz Erdoğan ve Yıldıray Gürgen’in imzası var. Bu iki ismin hazırlıdığı tema müziğinin yanı sıra önümüzdeki günlerde film için hazırlanan sürprizli bir “yılbaşı” şarkısı da filmin sitesinde yerini alacak.