Kilise’de El Fatiha

18.11.2009 12:09
Kilise’de El Fatiha

Dikkat: BU HABER FİLMDE GELİŞEN OLAYLARLA İLGİLİ BİLGİ İÇERMEKTEDİR!

 

6 Kasım’da vizyona giren Aşk Geliyorum Demez sinema filmindeki özellikle bir sahne izleyenleri gözyaşlarına boğuyor. Ermeni Miran Dayı’nın cenazesinde farklı etnik gruplardan kişilerin ellerini açıp dua etmeleri o ana kadar gülen seyirciyi gözyaşlarına boğdu.

 

Mahmutpaşa’daki bir han esnafının hikayelerinin ve Gözde ile Ali’nin aşkının anlatıldığı filmde Ermeni bir han esnafını canlandıran Miran Dayı’nın(Altan Erkekli) ölümünün ardından Kilise’de gerçekleşen cenaze töreni sahnesi izleyenleri gözyaşlarına boğuyor. Laz, çerkez, kürt, ermeni gibi farklı etnik gruplara ait esnafın bir arada sevgi ve mutluluk içinde yaşadığı handaki dayanışma tüm izleyenleri derinden etkiliyor. Filmin en beğenilen sahnelerinden olan cenaze sahnesinde tüm han halkı kilisede ellerini açıp kaybettikleri Miran Dayı için dua ediyorlar.

 

Han’ın sevilen filozofunu canlandıran Miran Dayı, filmde söylediği “Gözlerimizin rengi ne olursa olsun gözyaşlarımızın rengi aynıdır” sözleriyle filmi izlemeye gelenlere de hayata dair önemli bir ders veriyor. Altan Erkekli filmde canlandırdığı Miran Dayı karakteri ve onun kurduğu cümleler ile ilgili olarak “Aynı Tanrıya inanan insanlar olarak bütün duygularda birlikte olmalı ve barış içinde yaşamalıyız. Dünyada birçok farklı din,dil,ırk olsada bir şeyi kaybettiğimizde hepimiz bir noktada buluşuyoruz. Aslında hepimizin isteği barış ve sevgi içinde bir hayat sürmek.” dedi.