Disney’den çıkacak ilk DreamWorks filmi

21.12.2009 14:26
Disney’den çıkacak ilk DreamWorks filmi

Disney’e bağlı Touchstone Pictures, DreamWorks’ün yeni filmi “Real Steel”in gösterim tarihini 18 Kasım 2011 olarak belirledi. Bu film, geçtiğimiz günlerde Paramount’tan ayrılarak bağımsız film stüdyosuna dönüşen DreamWorks’ün Disney bünyesinde dağıtımını yapacağı ilk film olacak.


Yönetmenliğini Shawn Levy’nin üstlendiği, başrolünde Hugh Jackman’ın oynadığı filmde, ringlerde kaybettiği şöhretini yeniden yakalamak amacıyla Real Steel Dünya Şampiyonası için bir robotu eğiten ve bunun için de uzun zamandır kayıp olan oğluyla işbirliği yapan eski bir boksörün hikayesi anlatılıyor.


Yönetmenliğini “Night at the Museum 2”den tanıdığımız Shawn Levy’in üstleneceği filmin yapımcılığını Don Murphy, Susan Montford ve Shawn Levy gerçekleştirecek. Filmin prodüksiyon amirleri arasında DreamWorks’ün güçlü isimlerinden Steven Spielberg’in de yer alacağı bildiriliyor.


“Real Steel”in denizaşırı ülkelerde gösterim planı henüz belirsizliğini koruyor ama tüm DreamWorks filmlerinin Hindistan dışındaki diğer ülkelerde uluslararası dağıtım haklarını da Disney’in aldığı düşünülürse ABD dışındaki ülkelerde de Disney dağıtımıyla gösterilecek.


DreamWorks’te ayrıca Jay Roach imzalı yeni komedi filmi “Dinner for Schmucks”un da prodüksiyon çalışmasına başlandı. Ayrılıktan önce Paramount ile ortak-prodüksiyon şeklinde gerçekleştirilen birkaç projeden birisi olan “Schmuks”un dağıtımı gelecek yaz aylarında yine Paramount tarafından yapılacak.