- Anasayfa
- Nuri Bilge Ceylan
Nuri Bilge Ceylan
Puan Ver: |
|
241 kullanıcının favori sanatçısı |
Sinemalar.com Puanı: |
7.9/10 |
|
Toplam Oy: |
285 kişi oy verdi |
Adı Soyadı: |
Nuri Bilge Ceylan |
Ülke: |
Türkiye |
Doğum Tarihi: |
1959-01-01 |
Mesleği: |
Yönetmen |
Ödülleri |
42 adet başka ödül kazandı ve 5 kez aday gösterildi.detaylar... |
Biyografisi
1959, İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki yıl sinema eğitimi gördü. 1980'lerde kimi portfolyoları Gergedan gibi dönemin nitelikli kültür ve sanat dergilerinde yayınlanan Ceylan, yaptığı dört filmin de, yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. Sinemaya "Koza" adlı kısa filmiyle adımını atan Ceylan bu filmiyle, Cannes Film Festivali'nin ilgili bölümüne katılma başarısını gösterdi. Ceylan 1997'de ilk uzun metrajlı filmi olan ve başta Berlin Film Festivali olmak üzere pek çok dünya festivalinde gösterilen üç bölümlü, otobiyografik ve pastoral "Kasaba" filmini, 1999 yılında da bir meta-film olan ve ilk iki filmdeki otobiyografik izleği sürdüren ve büyük başarı kazanan "Mayıs Sıkıntısı"nı çekti. Film, Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde gösterilmişti. 56. Cannes Film Festivali’nde yarışan ve favori filmler arasında gösterilen Nuri Bilge Ceylan’ın 2002 yapımlı dram filmi "Uzak", Altın Palmiye’den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan ‘Büyük Jüri Ödülü’nü (‘Grand Prix’) aldı. Ceylan'ın dördüncü uzun metrajı "İklimler", 2006 Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne kabul edildi. Ceylan, 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde, “Üç Maymun” adlı filmi ile ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü aldı.
Yorumlar (90)
Yorum Yaz
- «
- ‹
- 1
- ...
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- ...
- ›
- »
Sadece Detaylı Yorumlar
Tüm Yorumlar
-
-
- Uluslararası bir festival olan Cannes Film Festival'ine yine aday oldu ve kazandı.Büyük Jüri ödülüne layık görüldü.Tebrikler Nuri Bilge Ceylan..
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Bir Zamanlar Anadolu'da filmi ile Cannes'da Büyük Jüri Ödülünü kazandı.Tebrik ediyorum ve daha nice ödüllere diyorum.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- 'Once Upon A Time in Anatolia' son filmini az önce ekledim. Merakla bekliyorum.. 21 mayısta Cannes da olmak vardı..
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Bu adama ne denilebilir ki! Tek kelime ile Helal olsun denir sadece.. Cannes'da Türkiyeyi ne olursa olsun en iyi şekilde temsil etti ve yine edecek.. Tebrikler Ceylan..!!
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Defalarca kez Cannes film festivalinden ödül alan ve en son Üç Maymun ile En iyi Yönetmen ödülü gibi en prestijli ödülün sahibi olan bu deha, en son olarak Once Upon a Time in Anatolia ile Altın Palmiye adayı. Daha ne olsun !! Merakla bekliyorum son filmini.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz












