Sinepedi Puanı

/10


bu filmi izledi.

Cate Blanchett

Puan Ver:

1623
kullanıcının
favori sanatçısı

Sinemalar.com Puanı:

9.1/10 

Toplam Oy:

1557 kişi oy verdi

Adı Soyadı:

Cate Blanchett 

Ülke:

Avustralya 

Doğum Tarihi:

1969-05-14 

Mesleği:

Oyuncu 

Ödülleri

1 adet Oscar kazandı ve 2 kez aday gösterildi. 5 adet başka ödül kazandı ve 5 kez aday gösterildi.  

detaylar...

Biyografisi

Cate Blanchett 1969 yılında Melbourne, Avustralya'da doğdu. Blanchett henüz 10 yaşında iken babası Robert Blanchett kalp krizinden yaşamını yitirdi. Kardeşi Bob bilgisayar mühendisi, kız kardeşi Genevieve Blanchett ise sahne ve kostüm tasarımcısıdır. Blanchett 1997 yılında senaryo yazarı Andrew Upton ile evlendi. 2 çocukları vardır. Kasım 2007'de 3. çocuğuna hamile olduğu ve Nisan 2008'de doğması beklendiği açıklandı. 1993'de ilk önemli tiyatro deneyimi olan Geoffrey Rush 'da yer aldığı David Mamet'in Oleanna oyununda Carol karakterini, 1994-1995 yılları arasında ise Rush ve Richard Roxburgh ile başrolde olduğu Neil Armfield'ın yönettiği Company B yapımı Hamlet oyununda Ophelia'ı canlandırmıştır. Blanchett'in sinemada ilk önemli rolü Bruce Beresford'un yönettiği başrollerinde Glenn Close ve Frances McDormand'ın yer aldığı Paradise Road filmidir. 1998'de Ralph Fiennes ile başrolleri paylaştığı Oscar and Lucinda filminde Lucinda Leplastrier rolüyle Avustralya Film Enstitüsü'nün (Australian Film Institute) En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. 1997'de ise Enstitü Thank God He Met Lizzie filmiyle ona En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü vermiştir. En bilinen rollerinden biri 1998 yılında Elizabeth filminde canlandırdığı I. Elizabethdir. Bu film ona ilk Oscar adaylığını getirmiş, ancak o sene ödülü Shakespeare in Love filmi ile Gwyneth Paltrow almıştır. Blanchett yinede bu rolü ile En İyi Kadın Oyuncu dalındaki BAFTA ve Altın Küre ödüllerini kazanmayı başarmıştır.

Yorumlar (373)

Yorum Yaz

Sadece Detaylı Yorumlar

Tüm Yorumlar

  • yesilyaprak
    • yesilyaprak
      12 Eylül 2011, 18:12
      +0 -0
    • uyuz oldum bu karıya her filmde karşıma çıkıyo                                            ,
    • Bu yoruma 2 cevap verilmiş.
      Cevap yaz
  • 33ibrahim33
    • 33ibrahim33
      24 Eylül 2011, 09:40
      +0 -0
    • Kes sesini kıskanç, mahalle karısı, kendini bilmez, egoist, mal , gerizekalı, aşağılık değilsin  tabiki :) Ama sözlerine dikkat et.
  • yesilyaprak
    • yesilyaprak
      27 Eylül 2011, 10:55
      +0 -0
    • hepinize sie go :) (eksi verenlere)
  • sevgi19
    • sevgi19
      09 Eylül 2011, 16:37
      +0 -0
    • oyunculuğuna diyecek sözüm yok fakat tipinde bana itici gelen bir şey var maalesef
    • Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
      Cevap yaz
  • FinduiLas
    • FinduiLas
      06 Eylül 2011, 17:19
      +0 -0
    • Kendisine hayranımm.Çok başka bir karizması var.çok etkileyici bir kadın.Her rolünde hakkını veriyorr.
    • Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
      Cevap yaz
  • edalfa
    • edalfa
      06 Eylül 2011, 14:16
      +0 -0
    • ben özellikle elizabeth filmlerinde çok beğenmiştim. O rolle bütünleşmişti sanki, ondan başkasını elizebeth için düşünemezdim, muhteşem oynamış..
    • Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
      Cevap yaz
  • es-esma
    • es-esma
      05 Eylül 2011, 19:47
      +0 -0
    • dikkatimi robin hoodda çekti..çok başarılıydı o filmde gerçekten..üstelik hoş bir kadındı cazibesi yerindeydi..diğer filmlerini bilmiyorum ne yazıkki..gözleri çok derin ve güzel bakıyor.
    • Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
      Cevap yaz

HAFTANIN BİRİNCİSİ

kartal9203
Göster