18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

18 yaşından büyük müsünüz?

EVET HAYIR

Laura Linney Biyografi

Laura Leggett Linney, Amerikalı aktris. 1964'te New York’ta, hemşire Miriam Anderson "Ann" Perse ile oyun yazarı Romulus Linney'nin (1930–2011) tek çocuğu olarak dünyaya gelen Laura Linney, Julliard Okulu'ndan mezun olur olmaz soluğu Broadway'de aldı. Hedda Gabler, The Seagull ve Six Degrees of Separation'da rol alan Linney, Hedda Gabler'daki performansıyla 1994'te Calloway Ödülü'nün sahibi oldu.

Sight Unseen'deki rolüyle bir Theater World ödülü ile bir Drama Desk Ödülü'ne layık görülen oyuncu, Çehov'un Vanya Dayı'sında Derek Jacobi ile aynı sahneyi paylaştı. Edward Norton ve Richard Gere ile birlikte kamera karşısına geçtiği Primal Fear (1996) isimli gerilim filmindeki Janet Venable rolüyle izleyici ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan Linney, Clint Eastwood, Ed Harris ve Gene Hackman gibi ustalarla birlikte çalıştığı Absolute Power'da (1997) da usta bir hırsızın avukat kızı Kate Whitney olarak izleyici karşısına çıktı.

1990’ların başında rol aldığı diğer filmler arasında Lorenzo's Oil (Genç Öğretmen rolüyle - 1991), Dave (Randi rolüyle - 1993), Searching for Bobby Fischer (Öğretmen rolüyle -1993) ve A Simple Twist of Fate (Nancy Newland rolüyle - 1994) bulunan Linney, 1997’de Absolute Power'da rol aldıktan sonra 1998'de The Truman Show'da, Truman'a karşı karısı Meryl Burbank rolünü yapan Hanna Gill olarak karşımıza çıktı.

Filmde anlatılan hikayeyi çok eğlenceli bulan Linney'i, filmde en çok zorlayan şey, rol içinde rol yapmak oldu. Bir sonraki yıl Lush'ta rol alan Linney, 2000 yılını oldukça hareketli geçirdi. Aynı yıl içerisinde You Can Count On Me, The House of Mirth ve Maze isimli üç filmde rol alan aktris, You Can Count On Me'de sorumsuz kardeşinin ziyaretiyle hayatı karmakarışık olan Sammy Prescott karakterini canlandırdı. Aktris bu rolüyle 2001 Oscar'larında En İyi Kadın Oyuncu dalında aday oldu. 80. Oscar Ödülleri'nde de The Savages filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'na aday oldu ama kazanamadı.

2003'te kalabalık kadrolu Aşk Her Yerde filminde Sarah rolüyle yer aldı. 2010'da başlayan ve 4 sezon süren The Big C dizisinde Cathy karakteriyle başrolde oynadı ve dizinin yapımcılığını üstlendi. 2015'te çekilen Mr. Holmes filminde Bayan Munro rolüyle beğeni topladı. 2017'de başlayan Ozark dizisinde başrolü Jason Bateman ile paylaştı. 1995'te aktör David Adkins ile evlenen Linney 2000'de boşandı. 2009'da Marc Schauer ile evlendi. 2014'te Bennett Armistead Schauer adlı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Devamını Oku