- Anasayfa
- Ethan Coen
Ethan Coen
Puan Ver: |
|
87 kullanıcının favori sanatçısı |
Sinemalar.com Puanı: |
7.1/10 |
|
Toplam Oy: |
78 kişi oy verdi |
Adı Soyadı: |
Ethan Coen |
Ülke: |
ABD |
Doğum Tarihi: |
1957-09-21 |
Ödülleri |
3 kez Oscar'a Aday Gösterildi. 3 adet başka ödül kazandı ve 5 kez aday gösterildi.detaylar... |
Biyografisi
Joel Coen, 29 Kasım 1954 ve Ethan Coen, 21 Eylül 1957, Minnesota, Amerika doğumlu; 'Coen Kardeşler' olarak bilinen senarist ve yönetmen kardeşler. Her iki kardeş de, Minnesota'nın banliyösü olan St. Louis Park'da büyüdü; babaları Edward Coen Minnesota Üniversitesi'nde ekonomi profesörü, anneleri Rena Coen ise St. Cloud Eyalet Üniversitesi'nde sanat tarihi profesörü idi.Daha çocukken, Joel komşularının çimlerini biçerek kazandığı parayı biriktirerek bir 'Vivitar Super-8' kamera satın aldı ve Ethan'la beraber, TV'de izledikleri filmleri, komşu çocuklarını başrollerde oynatarak tekrar çekmeye başladılar. Her iki kardeş de, parlak öğrenciler için erken lisans eğitimi veren Great Barrington, Massachusetts'teki 'Simons Rock' kolejine gittiler. Simons Rock'tan mezun olduktan sonra Joel, dört yıl boyunca New York Üniversitesi'nde film programına devam etti ve tez olarak 'Soundings' adındaki 30 dakikalık kısa filmini çekti. Ethan ise, Princetown Üniversitesi'ne devam ederek 1979'da 'Wittgenstein'ın geç dönem felsefesine iki bakış' teziyle felsefe lisansı aldı.New York Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Joel, müzik kliplerinde ve filmlerde yapımcı asistanı olarak çalıştı. Film editörlüğü konusunda uzmanlaştığı sırada Sam Raimi ile tanıştı ve Raimi'nin çektiği 1981 yapımı 'The Evil Dead' filminde editör yardımcılığı yaptı.Coen Kardeşler bugüne dek 'O Brother, Where Art Thou?', 'Raising Arizona', 'The Big Lebowski' gibi çok sayıda başarılı komedi filminin yanında 'Miller's Crossing', 'Blood Simple' gibi 'kara filmler' ve 'Fargo', 'The Man Who Wasn't There', 'Barton Fink' gibi drama ile komediyi iç içe geçiren filmlere de imzalarını atmışlardır.Filmlerinin çoğunda Joel yönetmen, Ethan ise senarist olarak görünür. Kurgu ve sinematografininse Roderick Jaynes'e ait olduğu yazar. Bu isim, Coen Kardeşlerin kullandığı bir takma addır. Bunun yanında beraber yazarak yönetmenliğini üstlendikleri, ya da ayrı ayrı çalıştıkları yapımlar da bulunmaktadır. Beraber çalıştıkları oyuncular, her ikisinin de aynı bakış açısı ve anlayışa sahip olduklarını, hatta herhangi birisine bir soruyla gittiklerinde aynı cevabı aldıklarını söylemişlerdir. Bu beraberliklerinden ötürü onlara film endüstrisinde 'İki Kafalı Yönetmen' de denmektedir.
Yorumlar (9)
Yorum Yaz
- 1
- ›
- »
Sadece Detaylı Yorumlar
Tüm Yorumlar
-
-
- Abisiyle birlikte en çok sevdiğim yönetmenler arasında. İhtiyarlara yer yok ve true grit sevdiğim filmlerinden
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Açıkçası No Country For Old Men dışında adam gibi filmleri bulunmayan sıkıcı yönetmenler bunlar. Tarantino, Kubrick, Scorsese gibi herkese hitap etmeyen filmler yapıyorlar. Pek takipçileri değilim ama No Country For Old Men'de gerim gerim gerilmiştim. Harika bir sinematografisi de vardı. Bu işte usta kişilerle çalışıyorlar ama Fargo gibi, A Serious Man gibi saçmalıkların peşinden de koşturuyorlar. Yahudi olmaları onları her sene lobici Oscar'ın adaylığına taşıyor. Nolan'ın hakkını yediklerinden beri kendileriyle konuşmuyorum. Gördüğüm yerde de ağız burun dalarım !
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Yahudi Lobileri sağolsun Nolan'ı yerinden ettiler.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Genellikle senarist olarak ön plana çıkmış kişi.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- amerikan sineması deyince aklımıza gelen o klasik filmleri değiştirdikleri için ben teşekkür etmek istiyorum. umarım uzun yıllar daha filmlerini izleme şansına sahip olabilirim.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz







