- Anasayfa
- Belgin Doruk
Belgin Doruk
Puan Ver: |
|
34 kullanıcının favori sanatçısı |
Sinemalar.com Puanı: |
7.4/10 |
|
Toplam Oy: |
58 kişi oy verdi |
Adı Soyadı: |
Belgin Doruk |
Ülke: |
Türkiye |
Doğum Tarihi: |
1936-06-28 |
Ödülleri: |
Sanatçının henüz kazandığı veya aday gösterildiği ödül bulunmuyor. |
Biyografisi
1936 yılında Ankara’da doğdu. Bir derginin açtığı yarışmayla (Yıldız) sinemaya başladı (1952). Çakırcalı'nın Definesi ilk filmi oldu. Küçükhanım Efendi dizileriyle ün yaptı. Yönetmen Faruk Kenç'le evlenip ayrıldı. Ve yapımcı Özdemir Birsel'le evlendi. Önemli filmleri: Samanyolu (Nevzat Pesen), Kırık Hayatlar (Halit Refiğ), Suçlular Aramızda (Metin Erksan), Duvarların Ötesi (Orhan Elmas), Aşk ve Kin (Turgut Demirağ).
Filmografi
Belgin Doruk Filmleri
Belgin Doruk diğer Filmleri
Yorumlar (14)
Yorum Yaz
- 1
- 2
- ›
- »
Sadece Detaylı Yorumlar
Tüm Yorumlar
-
-
- hem herkes eski filmleri eski oyuncuları sever hemde kendi listelerine eklemezle . sadece 48 oy çok çok az :(
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Siyah beyaz döneme adını altın harflerle yazdırmış, giyim kuşamı ve genel yaşam biçimiyle dönemin çağdaş Türk kadınını tanımlamada kendince önemli katkılar sağlamış büyük oyuncuyu erken kaybettik. Allah rahmet eylesin. O eski model arabalara endamlı binişi ve salına salına hafif bir caz müziği eşliğinde dans edişi hep gözlerimin önündedir.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Türk sinemasının "Küçük Hanımefendi"'si. Herkes onu küçük haımefendi tiplemesiyle tanıdı ve öğrendi. Artık o seri filmlerin sembolik tipi haline geldi. Türk sinemasının ne kadar değerli, ne kadar iyi oyuncular yetiştirdiğini bir kez daha bize gösterdi. Türk sinemasının içinde bulunmaya devam etti. Ömrünün yettiği kadarıyla tabi. Bir sanatçı için ne güzel ki ardından Türk sinemasına ve seyircilerine iyi işler, tipler bırakmak.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Çoğu arkadaş Türk sinemasının 4 Efsanesinden bahseder Fatma Girik,Hülya Koçyiğit,Türkan Şoray ve Filiz Akın ama bir gerçek vardırki bu 4 ablamızdan önce olan bir Belgin Doruk Gerçeği. Benim gözümde Türk sinemasının en büyük Divası Sezer Sezin ile birlikte Belgin Doruk'tur burası Belgin Doruk'un sayfası olduğu için tek söyliyeceğim şey hangimiz Küçük Hanım serilerini unutabilirizki Türk sinemasını renklendirdiğin için teşekkür ederim Asil insan Allah Rahmet Eğlesin
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- ..yetenekli,gizemli,aynı zamanda türk sinemasının madonnası olarak görürdüm kendisini:) erken göç edenlerden,nur içinde yatsın..
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
















