Choi Woo-sik Biyografi

 26 Mart 1990 Seul G. Kore doğumlu oyuncu aynı zamanda kanada vatandaşıdır. Beşinci sınıftayken ailesiyle birlikte Vancouver, Kanada'ya göç etmiştir. Liseyi Pinetree Ortaokulunda okudu. İngilizce adı Edward'dır ve Eddie takma adını kullanır. 2011 yılında, Simon Fraser Üniversitesi'ndeki ilk yılında , o zamanlar 21 yaşındaki Choi'ye ailesi tarafından Kore'de bir oyunculuk seçmelerine katılmasına izin verildi ve ardından ilk oyunculuk çıkışını yaptı.

Set Me Free (2014) filmindeki başrolüyle tanındı. Hemen ardından Train to Busan (2016) ve Parazit (2019) filmlerinde rol aldı ve her iki film de uluslararası beğeni topladı ve başarı kazandı.

Parazit 2019 Cannes Film Festivali'nde bu ödülü kazanan ilk Güney Kore filmi oldu. 21 Mayıs 2019, tarihinde Palme d'Or 2013 Festivali'nde Mavi En Sıcak Renktir'den bu yana oybirliğiyle kazanan ilk film oldu.

Parasite , 92. Akademi Ödülleri'nde önde gelen dört ödül kazandı. Akademi Ödülü'nü alan ilk Güney Kore filmi ve İngilizce dışında bir dilde En İyi Film ödülünü kazanan ilk film oldu. Oyuncular ayrıca 26. Screen Actors Guild Awards'da Sinema Filminde En İyi Oyuncu Oyuncusu Ödülünü kazandı .

Devamını Oku