Matthew McConaughey beş yıl aradan sonra sinemaya geri dönüyor. Ünlü aktör yeni filmi The Rivals of Amziah King ile oyunculuğa duyduğu tutkuyu yeniden keşfediyor.

Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey, The Rivals of Amziah King projesi önüne geldiğinde beş yıldır film çekmiyordu. Hayatı bu süreçte farklı bir yöne evrilen aktör, New York Times'ın en çok satanlar listesine giren anısı Greenlights'ı ve Just Because adlı çocuk kitabını kaleme aldı. Şarkını Söyle 2 filminde şık koala Buster Moon karakterini seslendiren McConaughey, vaktinin büyük çoğunluğunu eşi Camila Alves ve üç çocuğuyla birlikte geçirdi. Geçen sürenin kendisine beş yıl gibi gelmediğini itiraf eden oyuncu, yönetmen Andrew Patterson'ın senaryosunu okuduğunda bir şeylerin yerine oturduğunu belirtiyor.

Aktörün geri dönüş hikayesi

Austin, Texas'tan katıldığı bir Zoom görüşmesinde kendine has üslubuyla konuşan McConaughey, senaryo hakkında "Şiirseldi. Senaryo özgün bir yerde, mekanda ve zamandaydı. Kendi dili vardı. Bir masaldı, efsaneviydi." ifadelerini kullanıyor. Filmde McConaughey, koruyucu kızıyla (Angelina LookingGlass) kopan ilişkisini yeniden canlandıran arıcılık yapan bir müzisyeni canlandırıyor. İkilinin arasındaki bağ, acımasız rakiplerin Amziah’ın bal işini hedef almasıyla tehlikeye giriyor. Karakteriyle kurduğu bağı anlatan oyuncu, "Böyle insanları tanıyordum. Onlarla tanıştım, vakit geçirdim. İçimde onlardan biri, içimde Amziah'tan bir parça var." diyor.

Modern bir western kurgusu

Yönetmen Patterson, hikaye fikrinin bir western kurgusu planlarken doğduğunu açıklıyor. Patterson fikrin çıkış noktasını, "Bir kovboyun, genç bir yerli kadının babasını vurduğunu ve kızın bir ata binip onların peşine düştüğünü hayal etsek nasıl olurdu?" sözleriyle aktarıyor. Uzun süren molasının ardından bal ticaretindeki karanlık bir ismi canlandıran Kurt Russell ile kamera karşısına geçen McConaughey, bu projenin kendisine oyunculuğu ne kadar sevdiğini hatırlattığını dile getiriyor. Bir süre ara verdikten sonra her geri dönüşünde bu işten ne kadar keyif aldığını yeniden anımsadığını belirten aktör, "Oyunculuk bir tatil gibi. Bana tek bir odağa sahip olma şansı veriyor. Tek bir odağa sahip olmak benim için çok rahatlatıcı, yapması zor olsa bile." şeklinde konuşuyor.

Set ortamı ve sahne tutkusu

On yılı aşkın bir süre önce kendisini yıldız yapan romantik komedilerden uzaklaşarak riskli ve bağımsız yapımlara yönelen McConaughey, bu süreci 2013'te Oscar kazandığı Sınırsızlar Kulübü, True Detective dizisindeki felsefi polis rolü, Para Avcısı ve Christopher Nolan imzalı Yıldızlararası ile perçinledi. Amziah filminin ardından Apple tarafından yayınlanan Kayıp Otobüs filmini çeken oyuncu, set ortamını "Birkaç aylığına bir yönetmen, bir grup oyuncu ve ekiple bir araya gelebildiğinizde ve o sizin tek dünyanız olduğunda, bu çıkılabilecek en güzel tatildir." diye tarif ediyor. Bir sahnede izlediği sanatçılardan bahsederken Paul McCartney'den çok etkilendiğini vurgulayan McConaughey, "Onun müziği ve hikaye anlatıcılığı tarafından manipüle edilmek harikaydı. 80 küsur yaşında hala devam ediyor. O adam ne yaptığını ve nasıl yapacağını biliyor. Bravo." diyor.

McConaughey, neden bu projeyi seçtiğine dair "Daha önce buna benzer bir şey okumamıştım. Eğer bana özgün bir senaryo ulaşırsa, onu yapmak isterim. Ama bunun kalbinde aynı zamanda güzel bir aşk hikayesi var. Bu, Amziah adlı adam ve koruyucu babası olarak yanına aldığı Kateri adlı kız hakkında. Geçmişleri ve o ilişkileri yeniden canlanıyor. Kız biraz kaybolmuş ve başıboş geziyor, adam ise ona bir aidiyet duygusu vermek için onu tekrar grubun içine dahil ediyor. Amziah bunu yapıyor ve ona (yeniden) bir aile veriyor." açıklamasını yapıyor. The Rivals of Amziah King şu an sinemalarda gösteriliyor.

Yorumlar (0)

avatar