Oscar’lı ‘Juno’ 21 Mart'ta!

26.02.2008 14:52
Oscar’lı ‘Juno’ 21 Mart'ta!

“Yılın En İyi Özgün Film Senaryosu” dalında Oscar ödülü kazanan: “Juno” 21 Mart’ta Türkiye’de gösterime giriyor.

Yaklaşık yedibuçuk milyon dolara malolan, çok düşük bütçeli gençlik güldürüsü/ dramı “Juno” dayandığı olağanüstü senaryodan destek alarak ve izleyen herkesi büyüleyerek dünya sinemalarında 160 milyon dolar hasılat elde etti.

50’den fazla yönetmen arasından bu proje için seçilen yönetmen Jason Reitman “Juno”yla Hollywood’da dikkatleri üzerine çekti. Başrolünü yeni Meryl Streep olarak değerlendirilen Ellen Page’in üstlendiği film, senaristi Diablo Cody’ye Oscar kazandırdı.

“Juno”nun beyazperdeye getirilişinin öyküsü, ünlü yapımcı Mason Novick’in internette sörf yaparken Diablo Cody’nin hazırladığı ve yazdığı blogu keşfetmesiyle başlamış. Söz konusu blogu altı ay boyunca her gün sessizce izleyen Mason Novick, daha sonra Cody’ye senaryo yazma teklifinde bulunmuş ve film üzerinde beraber çalışmaya başlamışlar.

Çıkış hikayesi son derece ilginç olan filmin konusu ise şöyle: Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncelleyip, alışveriş merkezlerinde gezinirken, Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page) hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler...