RAMBO 4 yolda...

20.07.2007 18:04
RAMBO 4 yolda...

22 Ekim 1982’de gösterime “İlk Kan” adı ile gösterime girdiğinde olay olan, Sylvester Stallone’un sinemadaki yerini sağlamlaştıran Rambo serisi hız kesmeden devam etmişti.
İkinci film Rambo adı ile 22 Mayıs 1985’te gösterime girdiğinde tam bir fenomene dönüşmüştü. Türk sinemaseverlerin Amerikan ambargosu sebebiyle ancak vidoda keşfedebildiği seri fırtına gibi esmiş, dönemin kuşağını derinden etkilemişti. Her ne kadar Amerikan propogandası olsa da, Vietnam sendromunundan beslenen yapısı, tek kişilik kahraman olması bir kuşağı derinden etkiledi. Hatta filmde kullanılan bıçak Rambo bıçağı olarak anıldı.
Serinin zayıf halkası 25 Mayıs 1988’de gösterime girdiğinde dönemin rüzgarı ile ortadoğuda geçmiş tepki çekmişti.
Bu seriler dışında ne yapsa başarıyı yakalayamayan Stallone, çareyi eski dostlarını geri getirmekte buldu. Rocky Balboa’nın beğenilmesi ile birlikte Rocky’i de diriltmeye karar verdi.
John Rambo adı ile 2008’de gösterime girecek olan filmde Tayland’da paralı asker grubu düzenleyen Rambo, onları sallween nehrinden hristiyan yardım kuruluşu çalışanlarının kaybolduğu Burmese köyüne kadar götürüyor ve macera başlıyor.
Stallone bu filmle birlikte Rambo serisini ilk kez yönetmenin heyecanını da taşıyor. Rocky serisinin ilk film haricindeki tüm filmlerini yöneten Stallone şu sıralar filmin post-prodüksiyonuyla uğraşıyor.