Dune Yetişkinlerin Star Wars’u Olacak

12.06.2019 13:49
Dune Yetişkinlerin Star Wars’u Olacak

Hollywood’un yükselen yıldızı, başarılı yönetmen Denis Villeneuve, Amerikalı yazar Frank Herbert’in destansı bilim kurgu eseri Dune’u beyaz perdeye uyarlamaya hazırlanıyor.

Yapımcıların birlikte çalışmak için can attığı en iyi üç yönetmen arasında gösterilen 50 yaşındaki Kanadalı yönetmen, kariyerinin başından beri bir Dune filmi çekmek istediğini her fırsatta dile getiriyor. Hatta bunun için 25. James Bond filminin yönetmenliğini de geri çevirmiş durumda.

Katıldığı son röportajında, Legendary Entertainment bünyesinde çekilecek olan filme ilişkin açıklamalarda bulunan Villeneuve, Dune evreni ve Star Wars (Yıldız Savaşları) evreni arasındaki benzerliklere dikkat çekti: 

“Star Wars’taki fikirlerin büyük kısmı Herbert’in 1965’te yazdığı Dune’dan geliyor. Bunu aşmak için büyük bir meydan okuma gerçekleştireceğiz. Bu konudaki tutkum, aslında hiç görmediğimiz bir Star Wars filmi yapmak, başka bir deyişle Dune ile yetişkinler için bir Star Wars filmi yapmış olacağız, neler olacak göreceğiz.”

Frank Herbert’in birçok başka esere de ilham veren bu bilimkurgu başyapıtı daha önce farklı yönetmenler tarafından sinemaya ve televizyona da uyarlanmıştı. Villeneuve’ün projesine ilişkin henüz bir gösterim tarihi bulunmuyor.