'İz' 3D Cinebonus'larda!

16.01.2009 13:55
'İz' 3D Cinebonus'larda!

Dünyada dijital 3 boyutlu sinema teknolojisi konusunda devrim yaratan REAL D 3D sinema sisteminin Türkiye’de uygulandığı tek yer olan Cinebonus sinemaları, merakla beklenen korku filmi İz –Scar 3D”i izleyicilerle buluşturuyor.

Film , Türkiye’de 7 şehirde yer alan 15 Cinebonus’ta Real D 3D teknolojisi ile 3 boyutlu olarak gösterilecek.

3 boyutlu korku filmi “İz” in konusu

Colarodo\'nun küçük bir kasabasında yaşayan Ernie Bishop yörenin cenaze levazımatçısıdır... Ve yaşadığı sosyal çevrede gerçek ve asla silinmeyecek bir yara izidir. Onaltı yıl önce başlayan bu korku verici efsanenin ardından kasaba hala kendine gelememiştir. Ernie Bishop kasabanın gençlerinden birkaçını kendi evinin bodrumundaki ölüler için hazırlanmış olan morgda alı koyar... Onları bağlar, keser, doğrar ve vücutlarına verdiği her zararı, her yara izini küçük bir ayna ile kendilerine izlettirir. Kurbanlarından biri olan, Joan Burrows, onaltı yaşındadır ve kendisini keserek bağlandığı yerden kurtulup Bishop\'u öldürür. Bu korkunç efsanenin sonunu getirmiş ve kasabada kahraman ilan edilmiştir.
 
REAL D 3D Hakkında :

NASA’ya 3D görüntüleme araçları sağlayan şirket

REAL D 3D , alternatif 3D sinema sistemlerinden farklı olarak, en üst kalitede 2D ve 3D içerik gösterebilen sadece bir adet dijital projektör ve server kullanır. Sağ ve sol görüntüler, çok yüksek bir hızda, saniyede 144 kare olarak, sırasıyla perdeye yansıtılır. Her karede sağ ve sol göz için görüntü olarak değişirken, bu iki görüntünün birleşmesi, REAL D 3D sinema sisteminin ışığın yönünü değiştirerek REAL D 3D sinema gözlükleriyle buluşturması ile sağlanır.Gümüş Perde’ye yansıtılan görüntü 35 trilyon renk içerir. Kullanılan dijital ses sistemi ise 36,600 Watt ses gücüne sahiptir.

3D görüntüleme araçları sağlayan REAL D 3D, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri. İşbirliği içinde olduğu kuruluşlar arasında NASA ve Amerikan ordusunun yanı sıra BMW, Boeing ve Pfizer gibi dünya devleri bulunuyor. Baş ağrısı ve göz yorulması yaşanmıyor .  Dijital içerik dağıtım ağı içerisinde dijital filmlerin ve dijital 3 boyutlu filmlerin yanı sıra canlı konserler, ve spor organizasyonlarını izleyebilmek de mümkün. REAL D 3D şu anda 23 ülkede 5000’nin üzerinde salonla dünyanın en büyük dijital 3D platformunu temsil ediyor.