David Fincher'ın Görev Alacağı Yeni Proje Belli Oldu

15.07.2019 13:32
David Fincher'ın Görev Alacağı Yeni Proje Belli Oldu

Oscar adayı yönetmen David Fincher'ın bir sonraki projesi belli oldu. Gone Girl filmini tamamladığından beri beyaz perdede görünmeyen ünlü yönetmenin yeni filmi, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen "Citizen Kane” senaristi Herman Mankiewicz'in biyografisi olarak hazırlanacak olan Mank isimli film olacak. 

 

Senaryo ise hoş bir hikâyeye sahip. Film, David Fincher'ın kaybettiği babası Jack Fincher'ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı son senaryodan yola çıkılarak şekillenecek. Siyah beyaz çekileceği net bir şekilde ilan edilen filmin konusuna dair ise henüz net bir bilgi açıklanmadı ancak Mankiewicz'in Citizen Kane'in çalkantılı hazırlığı esnasında Orson Welles ile yaşadıklarını konu edinecek. Citizen Kane aldığı olumlu eleştirilere rağmen nedendir bilinmez yayınlandığı dönemde beklenen gişe hasılatını elde edememiş ve ayrıca 9 dalda elde ettiği Oscar adaylığından sadece senaryosu için kazandığı bir heykelle dönmüştü. 

 

Mank'ın yapımcılığı için David Fincher'a Cean Chaffin ve Douglas Urbanski eşlik edecekler. Çekimleri Kasım ayında başlayacak olan yapım Netflix’de yayınlanacak.