Matrix Efsanesi 4. Film İle Geri Geliyor!

22.08.2019 10:01
Matrix Efsanesi 4. Film İle Geri Geliyor!

Sinema tarihinin en kült bilim kurgu serilerinden olan Matrix, tamı tamına 16 yıl sonra 4. filmi ile geri dönüyor. Üstelik Keanu Reeves’i de sıradaki filmde Neo karakteriyle yeniden izleme fırsatımız olacak.


1999 yılında vizyona giren ilk filmi ile beğeni toplayan ve dikkatleri üzerine çeken Matrix, sinemada yeni bir sayfa açtı. Ardından 2003 yılında peş peşe yapılan 2 devam filmi de serinin şanına yakışır niteliklere sahipti.

 

Çıkan tüm haberlerin aksine, serinin Reloaded ve Revolutions adındaki ikinci ve üçüncü filmleri sonrası, hem Matrix hayranı olan, filmlerin sığ bir aksiyon filminden daha fazlası olduğunu düşünen insanların devam filmine dair tükenmeyen umutları hem de yapımcı şirketlerin yağlı bir kazanç kapısı olarak gördüğü film için takındığı ısrarlı tutum, sonunda herkesi mutlu sona götürdü.

 

Bu güne kadar yapılmış olan açıklamalara bakacak olursak, yeni Matrix filminin sıradan bir devam filminden çok daha fazlası olacağı çok belli. Hatta öngörülere göre, Matrix'in özgün senaryo ve kurgusunun yaratıcısı Lana Wachowski, bu kez bir sinematik evrene uygun bir hikâye inşa ediyor bile olabilir.

 

Filmin senaryo çalışmalarına başlandığı söyleniyor ancak hemen heyecanlanmamakta da fayda var. Çünkü ilk üç filmi dikkatle izlemiş olanların daha iyi anlayacağı üzere, bu raddeye gelmiş bir hikayenin devamının nasıl olacağı kocaman bir soru işareti...

 

Matrix 4'ün prodüksiyon çalışmalarına 2020'de başlanması, ardından 2020'li yılların ilk çeyreğinde bir efsanenin yeniden doğuşuna tanıklık edeceğimiz düşünülüyor ve tüm bu ipuçları birleştirildiğinde filmin en geç 2023'te vizyona gireceği öngörülüyor.