Mission: Impossible 7 ve Daha Fazla Yapım Çekim İzni Aldı

06.07.2020 15:14
Mission: Impossible 7 ve Daha Fazla Yapım Çekim İzni Aldı

Mission: Impossible 7” ve diğer birçok yapım İngiltere’de çekimlerine devam etmek için karantina listesi dışında tutulacak.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen basın konferansında İngiltere Kültür Bakanı Oliver Dowden, “Mission Impossible 7”, “The Batman”, “Jurassic World: Dominion” ve “Fantastic Beasts 3” gibi büyük yapımların çekimlerinin devam etmesi adına, ülkeye giriş-çıkışlarda uygulanan karantina kurallarının geçerli olmayacağını açıkladı. Film kadroları ve çekim ekipleri için kaldıkları yerden çekim alanlarına gidebildiği bir alan oluşturulacağını da ekleyen Dowden, Tom Cruise ile konuştuktan sonra bu kararı açıkladı. Sadece “Mission Impossible” filmi için değil ülke çapında yapımı süren diğer büyük filmleri kapsayan bu karar koronavirüs dönemi çekilecek filmler için adeta bir umut ışığı oldu.

“Dünya’nın en iyi gişe hâsılatı yakalayan ve başarılı olan filmleri çoğunlukla İngiltere’de çekiliyor. Yaratıcılığımız, uzmanlığımız ve sinema sektörüne sağladığımız kolaylıklardan ötürü anlıyoruz ki, İngiltere film yapımcılarının içinde bulunmak, filmlerini çekmek istedikleri bir ülke. Bu talep ülkenin ekonomisine direkt olarak etki ediyor. Sinema endüstrisini tekrar eski haline getirmek adına bu kararı aldık, umarız kameralar tekrardan çekim yapmaya başlar ve sağlıklı bir şekilde konuklarımızı ağırlayabiliriz.” Şeklinde yaptığı açıklamada Dowden, sinema endüstrisinin İngiltere ekonomisine olan katkısını ve alınan önlemlerin gerekliliğini belirtti.