Christian Bale: Kariyerimi Leonardo DiCaprio’nun Reddettiği Rollere Borçluyum

06.10.2022 14:13
Christian Bale: Kariyerimi Leonardo DiCaprio’nun Reddettiği Rollere Borçluyum

Christian Bale, sektörde pek çok rülün önce Leonardo DiCaprio'ya gittiğini anlattı.

Ünlü oyuncu Christian Bale, son verdiği röportajda, Leonardo DiCaprio’nun farketmeden kariyerine yaptığı katkılardan bahsetti. Bale şakayla, bulunduğu yeri DiCaprio’nun reddettiği rollere borçlu olduğunu söyledi

Bale, röportajda, "Bak, bugüne kadar herhangi birinin herhangi bir rolü almasının sebebi sadece onun [DiCaprio] daha önce rolü reddetmesi" dedi. "Kimin ne dediği önemli değil. Yönetmenlerle ne kadar iyi anlaştığınızın bir önemi yok. Birden çok kez birlikte çalıştığım tüm o insanlar, hepsi bu rollerin her birini önce ona [DiCaprio] teklif ettiler."

Bale, "Teşekkür ederim Leo, çünkü kelimenin tam anlamıyla yaptığı her şeyi kendisi seçiyor. Ve aferin ona, o olağanüstü." dedi.

Görünüşte DiCaprio'ya rollerde öncelik verilmesi başkalarını pek de dostane olmayan bir rekabet oyununa itebilirken Bale, bunu asla kişisel olarak almadığının altını çizdi.

Bale, "Hayır. Sahip olduğum şeyler için ne kadar minnettar olduğumu biliyor musun? Yani, onun yaptığını yapamam," dedi. "Ve bunu muhteşem bir şekilde yapıyor. Ama Hollywood'da onunla benzer yaştaki hemen hemen herkesin kariyerlerini, her ne proje olursa olsun, ona borçlu olduğundan şüpheleniyorum." 

"Amerikan Sapığı" önce DiCaprio'ya teklif edilmişti

DiCaprio'nun özellikle reddettiği bilinen bir rol, 2000 yapımı korku filmi “American Psycho”daki Patrick Bateman'dı. DiCaprio sonunda projeyle yollarını ayırdığında, Bale onu ana akım işlere başarıya taşıyacak olan rolü kaptı.

Bale filmle ilgili olarak  "Bana yasal olarak ödemelerine izin verilen asgari tutarı ödediler" dedi. "Bir keresinde makyaj sandalyesinde oturduğumu hatırlıyorum ve makyözler bana gülüyorlardı çünkü onlardan daha az para alıyordum."

O sırada Bale, yönetmen Mary Harron dışında, kendisinin filmde olmasını kimsenin istemediğini de söyledi. 

Bale, "Bana bu tutarı ödeyebilirlerse olabileceğini söylediler" dedi. "Başkaları rolü oynarken ben buna hazırlanıyordum. Hala hazırlanıyordum. Ve bilirsiniz, kaybettim. Aklımı kaybettim. Ama sonra geri kazandım."

Artık günümüzün en gözde oyuncularından olan Christian Bale’i yakında “Amsterdam” filminde izleyeceğiz.