2019 Oscar Tahminleri: En İyi Erkek Oyuncu

24 Şubat 2019'da gerçekleşecek 91. Oscar Ödül Töreni'ne sayılı günler kaldı. Yılın en gösterişli töreninde, geçen senenin En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ının kazananı "Darkest Hours" filmindeki Winston Churchill rolü ile usta oyuncu Gary Oldman olmuştu. Adayların açıklanmasına saatler kala 2019 Oscar Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu adayları tahminlerini sizler için derledik. 2019 Oscar Tahminleri: En İyi Kadın Oyuncu listemize göz atmayı unutmayın!

1. Christian Bale (Dick Cheney) - Vice

Christian Bale (Dick Cheney) - Vice

En İyi Özgün Senaryo dalında adaylığı beklenen Vice filminde, yine tanınmaz bir hale gelerek canlandırdığı eski Amerikan başkan yardımcısı Dick Cheney rolü ile 76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olan Christian Bale, açık ara 2019 Oscar Ödülleri'nin en göze çarpan ismi. Daha önce de Oscar kazanan ve 3 adaylığı olan usta oyuncu bu yıl 2. Oscar Ödülü'nü kucaklamaya çok yakın!

2. Rami Malek (Freddie Mercury) - Bohemian Rhapsody

Rami Malek (Freddie Mercury) - Bohemian Rhapsody

76. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kucaklayan Rami Malek, Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'i canlandırdı Bohemian Rhapsody filmindeki mükemmel performansı ile övgülere boğulmuştu. Mr. Robot dizisi ile Emmy Ödülü kazanan başarılı aktörün, bu yıl gözü Oscar Ödülü'nde ve ödülü almadan hiçbir yere gitmeyecek gibi gözüküyor!

3. Viggo Mortensen (Tony Lip) - Green Book

Viggo Mortensen (Tony Lip) - Green Book

76. Altın Küre Ödülleri'nde müzikal/komedi dalında En İyi Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo ödülünün kazananı olan; aynı zamana 2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Özgün Senaryo dalında adaylığı beklenen Green Book filminde bar fedailiğinden geçme bir şoförü canlandırmıştı Viggo Mortensen. Daha önce de 2 defa Oscar adayı olan başarılı oyuncunun, bu yıla damgasını vuran bu film ile de adaylığı cepte diyebiliriz!

4. Bradley Cooper (Jack) - A Star Is Born

Bradley Cooper (Jack) - A Star Is Born

76. Altın Küre Ödülleri'nde ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Şarkı ödülünün sahibi olan; 2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Film dalında adaylığı beklenen Bir Yıldız Doğuyor filminin Jack'i olan başarılı oyuncu Bradley Cooper, daha önce 3 defa Oscar adayı olmuştu. Akademi'nin çok sevdiği ünlü aktör, güçlü performansı ve kendi yönettiği film ile 2019 Oscar Ödülleri'nin en iddialı adaylarından biri!

5. John David Washington (Ron Stallwoth) - BlacKkKlansman

John David Washington (Ron Stallwoth) - BlacKkKlansman

2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo dalında adaylığı beklenen BlacKkKlansman filminde, ilk siyahi memur olmayı başaran Ron Stallworth'ü canlandıran John David Washington, #OscarsSoWhite destekçilerinin ve Denzel Washington hayranlarının en güçlü adaylarından biri. Kısacası en az babası kadar yetenekli aktörün bu yılki Oscar yarışında yeri epey sağlam diyebiliriz!

6. Ethan Hawke (Toller) - First Reformed

Ethan Hawke (Toller) - First Reformed

2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Özgün Senaryo dalında adaylığı beklenen ve 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Orijinal Senaryo ödülünün kazananı First Reformed filminde bir cemaatin papazını canlandıran Ethan Hawke, yılın en çok övülen bağımsız film performanslarından birine imzasını atmıştı. Önceden 2 defa Oscar adayı olan yetenekli aktör bu yıl kaçırdığı adaylıklara rağmen bu yarışın galibi olmaya çok yakın!

7. Ryan Gosling (Neil Armstrong) - First Man

Ryan Gosling (Neil Armstrong) - First Man

2019 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo dalında adaylığı beklenen First Man filmi 76. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Özgün Müzik ödülünü, 24. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde En İyi Kurgu ve En İyi Beste ödüllerini kazanmıştı. Ryan Gosling, Neil Armstrong'u canlandırdığı bu filmin yönetmeni Damien Chazelle ile ilk projesi olan La La Land ile 2017 Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında adaylık kazanırken partneri Emma Stone En İyi Kadın Oyuncu Oscarı'nı kucaklamıştı. Kim bilir, belki de 2. buluşmalarında adaylıkla yetinmez!