2019 Sonbaharında İzlemeniz Gereken Diziler

2019 yılının sonbahar aylarını dolu dolu geçirmeniz için harika dizi tavsiyeleri içeren listemiz yayında! Şimdiden iyi seyirler:) 

1. Unbelievable

İnternet platformu Netflix, Unbelievable adlı 8 bölümlük mini dizi projesini 13 Eylül’de yayına koydu. 2015’in aralık ayında çıkan An Unbelievable Story of Rape adlı Pulitzer ödüllü makaleden esinlenen yapım, tecavüze uğradığıyla ilgili yalan söylediği şüphesiyle hakkında dava açılan Marie adlı ergen bir kızın gerçek hayat hikâyesini konu ediniyor. 2 kadın dedektif ise dizide Marie ile ilgili olan bu olayı araştırıp doğruyu bulmaya çalışacaklar. 

 

Oscar adaylığına layık görülmüş olan senarist Susannah Grant‘in imzasını taşıyan Unbelievable’ın yapımcı koltuğunda oturan isimler ise Sarah Timberman ve Carl Beverly

2. Evil, CBS

Evil, CBS

Listedeki diğer yapımlardan daha farklı bir konuya sahip olan, bizlere dinle bilimin çarpışmasına tanıklık etme şansı tanıyarak düşünmeye de sevk eden Evil, güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. 26 Eylül’de CBS’de yayınlanmaya başlayacak olan dizinin kadrosunda Mike Colter, Aasif Mandvi, Katja Herbers, Michael Emerson ve Christine Lahti gibi isimleri izleyeceğiz. 

3. Living With Yourself, Netflix

Living With Yourself, Netflix

18 Ekim Cuma tüm dünya ile aynı anda yayınlanmaya başlayacak olan Netflix orijinal dizisi Living With Yourself, bu dünya üzerinde daha iyi olmayı aslında ne kadar istediğimizi sorgulamaya iten, özgün bir varoluş komedisi. 

 

Bu yaşa kadar hayatta hüsrana uğramış bir adam olan Miles (Paul Rudd), onu daha iyi bir insana dönüştürmeyi vaad eden yeni keşfedilmiş bir spa tedavisinin ardından, gerçekten de değişir ve kendisinin hem daha yeni hem de daha gelişmiş bir versiyonuna dönüşür. Bir anda yeni benliğinden dolayı oluşan eylemlerinin istenmeyen sonuçlarıyla baş eden Miles bir yandan da kariyeri, benliği ve karısı Kate (Aisling Bea) için verdiği amansız mücadelenin içinde kaybolmamaya çalışmaktadır. 

 

Sekiz bölümlük dizinin yaratıcısı ve senaristliğini Timothy Greenberg, yürütücü yapımcılığını ise Jax Media'dan Tony Hernandez üstleniyor. 

4. Modern Love

Online yayın platformu Amazon'un her bir bölümü yarım saat sürecek olan yeni antoloji dizisi Modern Love 18 Ekim'de başlıyor.

 

Komedi, aşkı ve insanların bağını konu alacak olan ve her bölümde farklı hikâyeler anlatılan sekiz bölümlük ilk sezonda aile içi, platonik, cinsel anlamda hatta kendine olan sevgi gibi temaların işlendiği dizi kadrosunda yer alan bazı isimlerden bazıları; Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Andy Garcia, John Slattery, Cristin Milioti, Olivia Cooke, Andrew Scott, Julia Garner, John Gallagher Jr., Shea Whigham, Gary Carr, Sofia Boutella, Brandon Victor Dixon ve Catherine Keener.

5. Watchmen

Alan Moore’un kült çizgi roman serisinden uyarlanarak hazırlanan HBO dizisi Watchmen; Robert Redford, Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ile 20 Ekim’de yayınlanmaya başlayacak.

Lost ve The Leftovers‘ın yaratıcılığını üstlenmiş olan Damon Lindelof,  iki yıl kadar önce Watchmen’i televizyona uyarlamak için çalışmalara başlamıştı. Damon Lindelof’un yaratıcı olarak yer alacağı dizinin pilot bölümü yönetmen Nicole Kassell‘e emanet. Dizinin müziklerini ise 2010 yılında The Social Network için hazırladıkları müziklerle Oscar ödülü kazanan  Trent Reznor ve Atticus Ross hazırlıyor.

6. Mrs.Fletcher, HBO

Mrs.Fletcher, HBO

HBO'nun yeni dizisi Mrs. Fletcher 27 Ekim'de yayın hayatına başlayacak. 

 

İnternet pornosunun ve sosyal medyanın, oğlu üniversiteye başladığı için evi boşalan bir annenin ve oğlunun hayatlarındaki etkisini anlatacak olan dizide; Eve, geçmişinde ellerinden kayıp giden mutluluğu tekrar yakalayabilmek ve bu sefer sıkı sıkı tutmak için kendisini yeniden keşfetmeye çalışacak. Anne Eve'i Kathryn Hahn (Transparent), oğul Brendan'ı ise Jackson White canlandıracağı kadroda iki başrole Casey Wilson, Owen Teague ve Jen Richards gibi isimler eşlik edecek.

 

Tom Perrotta'nın aynı isimli kitabından uyarlanan komedi dizisi Mrs. Fletcher, senaryoyu da Perrotta hazırladı. 

7. The Morning Show

Friday Night Lights ve Bates Motel gibi yapımlardan aşina olduğumuz Kerry Ehrin’in yaratıcısı olduğu The Morning Show 1 Kasım tarihinde Apple+ aracılığı ile izleyiciyle buluşacak. 

 

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carell gibi Hollywood’un önemli isimlerini kadrosunda buluşturan Apple TV+’ın bu sezon için en iddialı projelerinden biri olan The Morning Show’da üç güçlü ismin yanı sıra Billy Crudup, Nestor Carbonell, Mark Duplass, Gugu Mbatha-Raw, Bel Powley ve August Prew’u da izleyeceğiz.

 

The Morning Show, ABD televizyonlarından dünya televizyon kültürüne de bulaşmış olan sabah kuşağı haber programlarından birinde yaşanan skandal sonrasında öngörülemeyecek şekilde programın yıldızı haline gelen ikinci sunucunun hikâyesini anlatacak.