Günlük Değil Anı Defteri!

08.09.2010 09:40

1998\'den 2004\'e kadar yazarı ve çizeri Jeff Kinney tarafından titizlikle tasarlanmış ve 2004 yılında bir internet sitesinde yayınlanmaya başlamış Saftirik Greg\'in Günlüğü bu tarihten sonra bir internet fenomeni haline dönüşmüştü. Ortaokula yeni başlamış bir çocuk olan Greg Heffley\'nin gözünden ortaokul yılları ve sınıf arkadaşlarının ne kadar farklı, zorba, moron ve şirin olabileceklerinin komik bir şekilde anlatıldığı çizgi roman, 2007 yılında kitap olarak basıldıktan sonra uzunca bir süre New York Times\'ın en çok satanlar listesinde en üst sırada kalmayı başardı. Sadece çocukların değil büyüklerin de sürekli takip ettiği bir kitap serisi haline dönüşen çizgi roman 2010 yılında ise sinemaya uyarlanarak adını daha fazla kişiye duyurdu.

 

Yönetmenliğini, ilk uzun metraj film deneyimini 2009 yılında \"Köpek Oteli\" ile yapan Thor Freudenthal\'ın yaptığı filmde çizgi romanın baş karakteri Greg Heffley\'i Zachary Gordon, en iyi arkadaşı Rowley Jefferson karakterini ise Robert Capron canlandırıyor. Ortaokul çağındaki bir çok küçük oyuncunun rol aldığı filmde ise en tanınır isim, son olarak Kick-Ass filminde \"Hit Girl\" rolü ile karşımıza çıkan Chloe Moretz. Genç oyuncular rollerinin karşılığını oldukça iyi bir şekilde verirlerken, ortaya çıkan seyretmesi eğlenceli film ile keyifli zaman geçirmenizi sağlıyorlar. Oyuncular ve yönetmenin çocuk filmlerine yakın isimler olmasının yanı sıra film için seçilen müzikler de kesinlikle seyir zevkini arttırıyor.

 

Aynı isimli ilk çizgi romandan uyarlanan filmde; Greg Heffley, günlüğünde daha doğrusu anı defterinde (Kendisi günlük değil anı defteri denmesini istiyor.) ortaokulun garip kızlarla, garip tiplerle, vahşi bir kafeterya ve saçma olaylarla dolu gereksiz bir yer olduğunu anlatmaya çalışıyor. O anlatmaya çalışırken de siz oldukça eğleniyorsunuz.

 

Bir çocuk filmi olan Saftirik Greg\'in Günlüğü, bir çizgi roman uyarlaması olarak olumlu görüşler almakta. 9 Eylül 2010 Perşembe günü yani Ramazan Bayramı\'nın ilk günü gösterime girecek olan film, çocuklarını bayramda sinema ile eğlendirmek isteyen aileler için güzel bir seçim olacaktır.