'Saruman' Christopher Lee Hayatını Kaydetti

11.06.2015 17:11

Yaklaşık 70 yıldır sinema dünyasının en önemli karakter aktörleri arasında gösterilen Sir Christopher Lee, Londra'da hayatını kaybetti.

10 gün önce 93. yaşgününü kutlayan Lee'nin 7 Haziran 2015 günü Londra'da tedavi gördüğü Chelsea and Westminster Hastanesi'nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Lee'nin 3 haftadır hastanede solunum ve kalp sorunları nedeniyle tedavi gördüğü ve 93. doğumgününü de burada kutladığı belirtildi. 

2. Dünya Savaşı sırasında Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde yer alarak savaşa katılan Lee, savaştan sonra aktörlük yapmaya karar verdi. Figüran rollerinden kısa sürede yükseldi. 1957'de Frankenstein'ın Laneti filmindeki Frankenstein rolüyle adını duyurmaya başladı. 1 yıl sonra Terence Fisher'ın Dracula filmin kontu canlandırdı ve korku filmlerinin aranan yüzleri arasına girdi. 60'lı yıllar boyunca onlarca korku filminde oynadı. 1974'te James Bond filmi Altın Tabancalı Adam'da rol aldı.

2000'li yılların başlarında Yüzüklerin Efendisi serisinde Saruman'ı canlandırdıktan sonra genç kuşaklar arasında da tanındı ve sevildi. Aynı rolü Hobbit serisinde de tekrarladı. 2001 yılında Sir unvanını aldı.

Ünlü sanatçının ölümünün ardından Dominic Monaghan, Paddy Considine ve birçok ünlü isimden başsağlığı mesajları geldi.