Ünlü Oyuncu Erdal Tosun'u Kaybettik

30.11.2016 10:08
Ünlü Oyuncu Erdal Tosun'u Kaybettik

Türk sinemasının son yıllardaki en önemli karakter oyuncularından olan Erdal Tosun, geçirdiği talihsiz kaza sonucu hayatını kaybetti.

30 Kasım 2016'nın sabah 06:30 sularında Sarıyer'de Büyükdere Caddesi'nde seyir halinde olan Tosun'un kullandığı araca, karşı yönden gelen ancak kontrolünü kaybederek diğer yöne giren bir başka araç çarptı. Kaza sonucunda Tosun'un aracının tavan kısmı çökerken Tosun olay yerinde hayatını kaybetti. Hurdaya dönen araçtan güçlükle çıkarılan Tosun'un cesedi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yeşilçam'ın ünlü sinema oyuncularından Necdet Tosun'un oğlu olan, 2000'de hayatını kaybeden bir başka oyuncu Gürdal Tosun'un ağabeyi olan Erdal Tosun, 1981'de başladığı profesyonel oyunculuk hayatında birçok sinema filmi ve dizide oynadı. Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ'ın Bir Demet Tiyatro'sundaki Eyvah Necdet, Yarım Elma'daki Medeni Karpuz rolleri özellikle sevildi. Bunun dışında Vizontele, GORA, Organize İşler, Maskeli Beşler, Kutsal Damacana, Çakallarla Dans ve Bana Masal Anlatma gibi çok sayıda komedi filminde oynadı.