Sizi Seviyorum: 10 Kadın 1 Erkeğe Karşı!

19.09.2009 01:13

İbret-i Alem” şarkısı ile hayatımıza girdiği günden beri sevdiğimiz bir sanatçıdır Emre Altuğ. Güzel şarkılar söyler, doğru laflar eder, aklı başındadır, yakışıklıdır... Şarkıları sayesinde bugünlere gelmiş olsa da, aslında eğitimli bir oyuncudur ve bu yönünü de gösterebileceği projelere her zaman sıcak bakmıştır.

 

18 Eylül’de gösterime giren “Sizi Seviyorum”, Emre Altuğ\'un müzisyen kimliğinden hiç faydalanmadan, sadece oyuncu sıfatı ile yer aldığı bir komedi filmi. Sanatçının popülaritesi ya da mevcut hayran kitlesi, filmin gişe başarısına katkı sağlayacaktır elbette, ancak tek kozu Emre Altuğ değil “Sizi Seviyorum”un.

 

İkili ilişkilerde bir gün hepimizin başına gelebilecek aldatma/aldatılma sorunsalını ele alıyor film. İsmini ilk kez bu filmde duyduğum (benim kabahatim) Birce Akalay\'ın  canlandırdıgı \"Eda\", tatil dönüşü “biricik” aşkına sürpriz yapmak amacıyla beklenenden erken bir tarihte eve geliyor. Eda\'nın aldatıldığını öğreneceği sahneye kadar, yaklaşmakta olan felaketin sinyallerini veren uyumlu bir müzik eşliğinde, uzun bir sekans izliyoruz.

 

Hikayenin esas oğlanı “Erkut “(Emre Altuğ), işini bitirmiş giyinirken, yatakta bir kadınla basılıyor. Buraya kadar herşey normal. Komedi dozu yüksek  \"aldatılan kadın\" ve \"aldatan erkek\" tepkileri ile devam ediyor film.

 

Aldatmanın sudan sebepleri üzerine dönen eğlenceli bir dialogun sonrasında birden Sezen Aksu giriyor araya. Sezen, \"Gidiyorum bütün aşklar yüreğimde\" dedikçe, \"ama biz daha 2 saniye önce gülüyorduk, nasıl yani?\" diye düşünüyor seyirci. Yönetmenin komediden drama anlık geçişi, hem seyirciyi şaşırtıyor, hem de filmin mizahi dokusunu zedeliyor.

 

Sizi Seviyorum”un gerçek rengini belli etmesi için biraz daha sabretmek gerekiyor. Erkut\'un kendini affettirme çabaları, Eda\'nın kurnaz planları derken; senaryonun keyifli kısmı esas şimdi başlıyor.

 

Eda öyle bir oyun yapıyor ki Erkut\'a; her erkeğin hayali olan \"Her sabah başka bir kadınla uyanma\" düşüncesi, Erkut için bir kabusa dönüşüyor. Her gün \"Eda\" olduğunu iddia eden, farklı karakterlere ve garip huylara sahip başka bir kadına \"aşkım\" demek zorunda kalan Erkut\'un şaşkınlığı onu gülünç durumlara  düşürdükçe, seyirciye birçok kahkaha malzemesi çıkıyor. Her seferinde başka bir kadın karakter ile tanıştığımız için de, sıkılmaya fırsatımız kalmıyor.

 

Dinamik bir kurgu eşliğinde akıp giden sevgili trafiği sonrasında Erkut, Eda\'yı ne kadar çok sevdiğinden emin oluyor ve nihayetinde mutlu sonla olaylar tatlıya bağlanıyor.

 

Romantik ve ateşli aşk şarkıları ile tanıdığımız, bir zamanlar \"sıcak, daha da sıcak olacak bu gece\" diyerek tansiyon yükselten Emre Altuğ\'a \"Erkut\" rolünü yakıştıramayabilirsiniz.  Ancak abartılı tepkileri olan, komik ve şaşkın bir karakteri layıkıyla canlandıran Altuğ, komedi oyunculuğunda başarılı olduğunu, \"Tatlı Hayat\"tan sonra bir kez daha kanıtlıyor.

 

İyi oyunculuklar izlemek, bolca gülmek ve keyifli vakit geçirmek beklentisiyle izlerseniz; \"Sizi Seviyorum\" sizi tatmin edecektir. Ancak mottonuz \"sinema sanattır\" ise, aç kalabilirsiniz!