Hep Bir Ağızdan: Güle Güle Jackson

05.11.2009 09:09

Bu dünyadan göçüp gittiğinde de hakkındaki dedikodular bitmek bilmedi! Her geçen gün hakkında bir başka haber işitir olduk. Diğer taraftan, ölümünden hemen sonra orada burada boy gösteren hayat öyküsünün kıyısına köşesine her baktığımızda bambaşka bir şey öğrendik. Bütün bunlar kafamızda bir bilgi bulutu oluşturdu ve kelimeleri doğru yerlerine yerleştirdiğimiz anda ana fikir şu şekilde çıktı karşımıza "Aslında hiç bir zaman MJ\'i gerçek anlamda tanımamışız." Neden? Çünkü müzik dünyasının trendlerinin iplerini ellerinde tutanlar, onun yerine yenisini koyamayacağını bildiği için, sahnelerden uzak kaldığı süre boyunca havasına suyuna ekmek banmak adına acımasızlıklarını konuşturdular.


Amacım birilerini günah keçisi bellemek falan değil ama sistem bu şekilde işlemek zorunda kaldı çünkü yeni bir Micheal Jackson çıkmıyordu piyasaya. Son 10 senesini, skandallar ile boğuşmakla geçiren Jacskon\'da, İngiltere\'de vereceği muazzam konser ile harika bir geri dönüş planlamaktaydı...Böylece hem eski hayranlarını yeniden selamlayacak hem de kendisi hakkında edindiği bilgiler "hava civa" klişeleri arasında sıkışmış olan yeni nesil takipçilerini dize getirmeyi başaracaktı. Kalemini kırmak isteyenlerin çenelerini de kapatabilecekti elbette!


Olmadı...Beklenen konserin arifesinde MJ aramızdan ayrıldı. Kral, arkasında hiç bir varis bırakmadan bir daha geri dönmemek üzere gitti. Onun gerçek anlamda geri dönüşünün belki de yegane sembolü olacak turne de gerçekleşmemiş vaziyette kaldı. Bütün çalışma süreci ve yorucu temposu arkada kalmıştı ve bu da hayranlar ile paylaşılmış oldu.


Daha önceki This Is It yazılarımda tekrarladığım ve burada da değinmek istediğin en önemli nokta, izlemek için sinema salonlarını toplaşmış olduğumuz bu dökümanın gerçek anlamda Jackson\'ın hayatına dair bir belgesel olmadığı. Elbette belli başlı ipuçları ediniyorsunuz fakat buradaki mevcut görüntüler, salt konser hazırlığını göz önüne seriyor. Dansçıların seçimlerinden, prodiksiyon ekibinin konser ve Jackson hakkındaki yorumlarına; yenilenerek, ayrıca dizayn edilen ve her parça için farklılık gösteren fantastik şovlardan MJ\'in şahsi performansına kadar oldukça dinamik bir anlatımı var This Is It\'in...


Yine de kendisi hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler bir süre daha belgeselinin yollarını gözlemek zorunda kalacaklar.


Jackson\'ın 10 senelik bir aradan sonra ayağa dikilerek, enerjisini yeniden konuşturduğu ve zaten video kliplerinden ve kısa filmlerinden aşina olduğumuz senfonik içeriği, konser anlayışına da oldukça başarılı bir biçimde yedirişine tanık olurken; asla hayat bulamayacak olan bir projenin gözlerinin içine baktığınızı her anımsadığınızda bir miktar yürek sızlamasına da maruz kalacaksınız. Fakat Jackson\'ın tabirinde olduğu gibi "sevgiyle" başlamalı ve "sevgiyle" sona erdirebilmeli...İyi Seyirler...