François Ozon'un Angel'ı Romola Garai

19.11.2007 15:00
François Ozon'un Angel'ı Romola Garai

Büyük mavi gözleri, zarif narin duruşuyla François Ozon’un ANGEL’ı ROMOLA GARAI...

“I Capture the Castle” filmiyle takdir toplayan genç oyuncu, ismini Keira Knightley ile oynadığı “Kefaret” (Atonement) ve ANGEL filminin başrol oyuncusu olarak herkese duyurdu.

Garai, “Vanity Fair”, “Dirty Dancing 2: Havana Nights”, “Scoop” gibi filmlerde başarılı oyuncu ve yönetmenlerle birlikte çalıştıktan sonra ANGEL ile başrol alarak kendinden emin adımlarla yükseliyor.

Romola Garai, 1982 yılında Londra doğdu. Babası bankacı olan Garai, sekiz yaşına kadar Hong Kong ve Singapur’da kaldıktan sonra ailesiyle birlikte İngiltere’ye geri döndü. 16 yaşında ailesinden ayrılarak ablasıyla birlikte Londra’da yaşamaya başladı. İlk oyunculuk deneyimini City of London\'s School for Girls’e girerken, Judi Dench’in rol aldığı “The Last of the Blonde Bombshells” adlı TV dizisiyle yaşadı. Annesi gibi gazeteci olmak istemesine rağmen gelen teklifler onu sinema dünyasının içine soktu.

Angel rolü için defalarca deneme çekimine giden Garai, umudunu yitirmeye başladığında kabul edildiğini öğrenmiş. François Ozon’un ilk İngilizce çektiği filmde dünya çapında bir Hollywood starını oynatmadığı için biraz şaşırmış. Ozon ise tercihinden çok mutlu...Onu, bir ilham perisi olarak tanımlıyor. Ve bu rol için en iyi İngiliz aktris olduğunu söylüyor.

Güzel oyuncu, kendi dünyasını yaratan ve yükselme hırsıyla yanıp tutuşan Angel rolüne hazırlanmanın kolay olmadığını, bunun için çok çalışması gerektiğini söylüyor. Rolüne hazırlanma aşamasında hayranı olduğu Ozon’un ona büyük bir desteği olduğunu da ekliyor.

23 KASIM’DA SİNEMALARDA...