Diğer Adamların Şafağı

13.09.2010 10:16

Hollywood\'un artan \"loser/ezik\" kahramanlar furyasına yepyeni bir aksiyon katacak bir komedi filmi gösterime giriyor. The Real Guys\'a yani karizmatik, cool, haşin kahramanlara alternatif olarak yaratılan bir The Other Guys furyasına aynı isimle giriş yapan oldukça eğlenceli bir komedi filmi bekliyor sinema severleri. İyi polis kötü polis olayını biraz farklı şekilde ele alan yepyeni bir komedi filmi The Other Guys. Oldukça başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan film, polis teşkilatının medar-ı iftiharı iki polise özenen iki masabaşı iş yapan polisin komik maceralarını konu alıyor.

 

Şehrin polis departmanında görev alan iki gerçek dedektif ve onlara özenin iki masabaşı dedektifinin hikayesinin anlatıldığı bu yapımda birbirinden ünlü isimler rol alıyor. Şehir polisinin esas oğlanları olan karakterlerde karizmatik oyuncu Samuel L. Jackson ve bir akrep kral olan bir aile babası olan Dwayne Johnson bizi karşılıyor filmin açılışındaki 5 dakikalık bölümde. Suçluları yakalamak için öyle aksiyonlara giriyorlar ki şehrin altını üstüne getiriyorlar ve yakaladıkları suçluların yarattığı zarardan çok daha fazlasını sürekli şehre veriyorlar. Ancak bu, onların yine de halk tarafından kahraman olarak görülmelerine engel olmuyor. Esas oğlanlar Highsmith ve Danson dedektiflerin polis departmanında da kahraman olarak görülmeleri fazla uzun zaman almıyor. Diğer dedektiflere göre onlar adaletin demir yumruğu, güçsüzlerin ve şehrin savunucuları rolündeler. Tabii bir de diğer adamlar var. Onlar da masabaşı kahramanları. Günlerini bilgisayar karşısında kağıt oynarken geçiren iki diğer adamımız bir süre sonra bundan sıkılıp maceraya atılmaya çalışıyorlar. Ve başlarından geçen olayların saçmalığı karşısında sürekli şaşırıyorlar. Diğer adamları canlandıran ünlü oyuncular ise Mark Wahlberg ve Will Ferrell. Biri ağır başlı ve sakin yaşamı kendisine amaç edinen, biri de kabına sığmayan ve sürekli dışarıda suçlu kovalamaya çalışan iki ortağı canlandıran oyuncular, filmin başından sonuna kadar sizi ya kahkahalara boğuyor ya da yok artık dedirtecek olaylara kalkışıyorlar. Oyuncu kadrosunun bu kadarla sınırlı kaldığını sanıyorsanız biraz daha beklemeniz gerekiyor. Polis departmanının şefi rolünde ise Tim Burton\'ın Batman serisinde yarasa adamı canlandıran Michael Keaton var. Bunun dışında diğer yan rollerde ise Eva Mendes, Brooke Shields ve daha bir yığın dizi yıldızı var.

 

Filme modern bir Cehennem Silahı filmi olarak bakılabilir. Çünkü iki dedektif, suçluları kovalıyorlar, sürekli aksiyon içerisindeler, sürekli komik replikler kullanıyorlar, birbirleriyle dadaşıyorlar, birisi daha tez canlı, diğeri daha sakin ve kesinlikle izlerken eğlendiriyorlar. Birçok sahnede hiç beklemediğiniz şekilde şeyler gelişiyor ve bu olaylar sonucu da kendinizi filmin içerisinde kahkahalarla gülerken bulabiliyorsunuz.

 

Filmin yönetmeni ve senaristi ise Adam McKay. Kendisi Will Ferrell\'ın en yakın arkadaşlarından birisi. Ve ayrıca bu ikilinin gerçekleştirdiği ilk proje de değil bu. Daha önceleri birlikte iki filmi yazan ikili, bundan sonra Funny or Die isimli websitesini kurup bu sitede ve YouTube üzerinde milyonlarca kişi tarafından kahkahalarla izlenen \"The Landlord\" isimli kısa filmi yazmış, oynamış, yönetmişlerdir. Tabii Step Brothers isimli bir başka komedi filminde de yine birlikte çalıştı bu ikili.

 

The Other Guys, komik öykülerle, olaylarla, durumlarla, repliklerle ve en önemlisi de komik yüz halleriyle bezenmiş bir komedi, aksiyon filmi. Belirtmek gerekir ki komedi veya aksiyon olmayan sahnelerde film vasat seviyeye düşüyor ve hiçbir şekilde film ile bağı kuramıyorsunuz bu sahnelerde. Ve bu sahnelerin fazlalığı sizi \"Filmi ileri sarın da şu sahneleri atlayıp önemli sahneleri izleyelim\" demeye getiriyor. Filmin bu anlarında sabırlı olmalısınız. Son yarım saatte ise bir kargaşa hakim oluyor filme ve nereye bakacağınızı şaşırarak, sürekli gülerek filmi bitiriyorsunuz. Filmin bir sahnesinde ise yönetmen teknik çekime yönelip sizi hayalgücünüzü kullanmaya itiyor ve bu sahnenin filmin en güzel yeri olduğunu belirtmekte fayda var. Hangi sahne olduğunu izlerken kesinlikle farkedeceksiniz zaten.

 

8 Ekim\'de vizyona girecek The Other Guys, unutulmayacak bir film değil ancak 2 saatinizi sinemada boşa harcayacağınız kadar da kötü bir film değil.

 

Not: Film bittikten sonra \"cast\" akarken sinemadan ayrılmayın. Bu yazılardan sonra bir süpriz sahne daha mevcut.

 

İyi seyirler.