3 Boyutlu Yıldız Savaşları

29.09.2010 15:00
3 Boyutlu Yıldız Savaşları

Star Wars efsanesi, Avatar\'ın 3D sinemada açtığı çığırdan sonra 2012\'den itibaren sinemalarda 3 boyutlu olarak tekrar gösterime girecek.

 

Ocak ayında, Star Wars efsanesini gerçekleştiren adam George Lucas, Avatar\'ın başarısından sonra Star Wars serisini 3 boyutlu hale getirip tekrardan sinema severlere ve serinin hayranlarına sunabileceğini söylemişti. Ocak ayından itibaren birçok dedikodu dolaşırken sonunda beklenen resmi açıklama geldi ve Star Wars serisinin 6 filminin de 3 boyutlu hale gelmesi için işlemlere başlandığı belirtildi. 2012 yılının ilk aylarında gösterime girmesi planlanan ilk film ise, serinin sıralamasında ilk film olarak çekilen 4. film The Phantom Menace.

 

Bunun dışında James Cameron da eski bir filmini 3 boyutlu hale getirerek tekrardan sinema severlere sunmaya hazırlanıyor. 1997 yapımı Titanic filmi ile büyük başarı elde eden Cameron, bu epik filmin yeniden gösterimi için de 3 boyutlu teknolojiyi kullanacak.

 

Star Wars serisinin 3 boyutlu halinin neden bu kadar geç geleceği konusunda ise birçok görüş bulunmakta. Teknolojinin eski filmlere uygulanmasının daha zor olduğu en mantıklı görüş olarak kabul edilse de 2012 yılının Ocak ayı gibi The Phantom Menace\'in sinema salonlarına geleceği tahmin ediliyor.