J.D. Salinger'ın Hayatı Filme Aktarılacak

19.09.2013 16:28

20. yüzyıl Amerikan Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden J.D. Salinger'ın yaşamı, beyazperdeye aktarılacak.

2010 yılında 91 yaşında hayatını kaybeden, ömrünün son 45 yılında hiçbir kitap yazmamasına rağmen yazdığı Gönülçelen-Çavdar Tarlasında Çocuklar (Catcher in the Rye), Franny ve Zooey gibi eserlerle bir dönemin Amerikan gençliğini çok derinden etkileyen ve Dünya Edebiyatı'nda iz bırakan Salinger'ın hayatı sinemaseverlerle buluşacak.

Film yapım şirketi Weinstein'dan yapılan açıklamaya göre, yine kendi şirketleri bünyesinde bu yıl çıkan 26 dakikalık "Salinger" belgeselini çeken Shane Salerno ile daha uzun bir filmin çekilmesine yönelik planlar yapılmaya başlandı. Filmin 2. Dünya Savaşı'nın sonu ile Salinger'ı şöhrete kavuşturan Gönülçelen kitabının yayınlandığı 1951 arasındaki hayatını kapsayacağı açıklandı. Bu dönemin Salinger'ın yazar kimliğini şekillendiren oldukça kritik bir dönem olduğu belirtiliyor.

Özel hayatına oldukça önem veren Salinger'ın, 1965'ten sonra aniden tüm kamuoyundan gizli bir yaşam sürmeye başlamasıyla yeni hiçbir fotoğrafının çekilmesine izin vermediği, eski fotoğraflarının da yayınlanmasını istemediği, röportaj vermediği ve kendisiyle ilgili yazılmış biyografilerle ve çekilmiş film adaptasyonlarıyla yasal yollardan mücadele ettiği biliniyor.

Shane Salerno'nun çektiği Salinger belgeselinin fragmanı karşınızda.