‘Mevlana: Aşkın Dansı’ Başlıyor!

19.04.2008 01:38
‘Mevlana: Aşkın Dansı’ Başlıyor!

Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını konu alan “Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı”, 25 Nisan’da gösterime giriyor.

Tüm dünyada milyonları etkisi altına alan, düşünceleriyle insanlığa yön veren Mevlana’nın sevgi ve barış öğretilerinin, sinemanın etkisi ve gücüyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulması filmin temel amacı olarak ifade ediliyor.

\"\"13. yüzyıldan günümüze kadar uzanan, aşk ve hümanizm temalarıyla insanlığı kucaklayan Mevlana’nın, evrensel düşüncelerini şiirsel ve dramatik bir dille milyonlara anlatmayı amaçlayan film, Anadolu’dan yayılan Mevlana’nın sevgi ışığını etkileyici ve akıcı bir şekilde yansıtıyor.

Dramatik sahneleri 24.kuşaktan torunu olan Sinan TUZCU ile Burak SERGEN, Özcan DENİZ, Müşfik KENTER,  Turan ÖZDEMİR ve Selçuk YÖNTEM gibi çok önemli bir kadro tarafından canlandırılan ‘Mevlana Aşkın Dansı’;  Yılmaz ERDOĞAN, Yıldız KENTER, Cüneyt TÜREL ve Meltem CUMBUL’un şiirleriyle,  Mehmet ATAY’ın anlatımıyla  tamamlandı.

Müzikleri Kalan Müzik, Ömer Faruk TEKBİLEK, Burcu Güneş ve Sezen AKSU tarafından hazırlanan ‘Mevlana Aşkın Dansı’  ilk defa özel 3D, matte painting ve 14. yüzyıl minyatürlerinin dijital ortamda yeniden yaratılması ile yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor. 

\"\"Tüm dünyada altı farklı ülkede çekilen film, ilk defa  UNESCO  ve Birleşmiş Milletler Merkezi’nden destek alarak  özel izinler ile çekimler yapılarak tamamlandı. 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Kürşat KIZBAZ’ın üstlendiği, Imagine Film Productions tarafından hazırlanan ‘Mevlana Aşkın Dansı’  dramatik belgesel filmi, BestLine Pictures’ın dağıtımı ile 25 Nisan 2008 tarihinde vizyona giriyor…