Russell Crowe: En Güzel Ülke Türkiye

27.03.2014 10:03

"EN GÜZEL ÜLKE TÜRKİYE" 

Crowe, 'The Water Diviner' filmi için bir süre bulunduğu Türkiye'yle ilgili izlenimlerini de şu sözlerle aktardı:

 

“Dünyadaki en güzel ülke Türkiye. Atatürk sevgisi Türklerin modern çizgide yaşamak isteğini gösteriyor. Türkiye gezegendeki en güzel yerlerden biri. Türkiye dünyaya açık kalarak, dünyadan etkilenmelidir ve karşılığında dünyayı da etkilemelidir.

 

Bizim Sultanahmet Cami'nde çekimimize izin verdiler. İçinde çekebilen ilk uzun metraj filmdik. Kültür bakanına şöyle dedim, ona şu sözü verdim: “Benim gözümden İslam'ın güzelliğini görürsünüz. Ama o binanın içinde çekmem lazım. O da izin verdi, imam da, İstanbul valisi de yardımcı oldu.

 

Türkiye'deki sorumlumuza benim Sultanahmet Cami'ne girdiğimdeki reaksiyonumu gösteren bir videoyu gösterdim. 'Ne düşünüyorsun?' dedim. O da 'Russel, kollarımdaki tüyler ürperdi' dedi. 'Verdiğim sözü tuttum mu?' dedim 'evet tuttun' dedi.

 

Benim filmim (The Water Diviner), Türkiye'nin bütün dünyanın bilmesini istediğim tarafını gösterecek; oradaki insanlarla bağlantı kurmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren, hayattaki basit mutluluk kaynaklarının güzelliğini, tarihini 3 büyük kültürün merkezi, bunu insanlardan esirgemeyin. İnsanların duyacağı gururdan alıkoymayın.

Crowe'un başrolünü oynadığı Nuh filminden bir kare! Film henüz gösterime girmeden, Ortadoğu'daki bazı ülkeler tarafından yasaklanmıştı.

 

Biraz zamanın dışında kalıyor biliyorum ama insanların Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgileri, Türkiye nüfusunun ileri gitmek istediklerini, modern bir düşünce yapısı istediklerini, kızlarını eğitebilmeyi istediklerini gösteriyor. Bu da çok güzel bir şey. Geri adımların su anda Türkiye için doğru adımlar olduğunu zannetmiyorum."