Yeni Sinema Sezonuna Hazır mısınız?

13.02.2014 21:08
Yeni Sinema Sezonuna Hazır mısınız?

Wanted, ‘Kara Şövalye’ ve ‘Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı gibi iddialı yapımlar sayesinde oldukça hareketli geçen 2008 yaz sezonunun sonuna geldik. Sektördeki bu canlılığın etkisiyle harekete geçen dağıtımcılar, sonbahar sezonunda vizyona çıkaracakları filmleri belirlediler.

Sinemalar.com, bu sezon izleyeceğimiz filmler içerisinden sizler için bir seçki hazırladı. Bakalım bu sonbahar salonları hangi filmler dolduracak?

 

 

Babil M.S.

 

Altın Palmiye ödüllü yönetmen Mathieu Kassovitz’in yazıp yönettiği ve prodüktörlüğünü de yaptığı, başrollerinde Vin Diesel, Michelle Yeoh, Gérard Depardieu ve Mélanie Thierry\'nin yer aldığı "BABYLON A.D./BABIL M.S." 26 Eylül\'de gösterime giriyor.

Burn After Reading

 

Kara komedi tarzındaki film, yazdıklarının bulunduğu diski kaybeden bir CIA ajanının etrafında gelişiyor.

City of Ember

 

Jeanne Duprau’nun yazdığı “The City of Ember” isimli kitaptan sinemaya uyarlanan filmin yönetmeni Gil Kenan.

Eagle Eye

 

Senaryosunu Hillary Seitz’in yazdığı filmde Shia LaBeouf ve Michelle Monaghan, teröristlerin pençesine düşerek büyük bir politik suikast planlayan bir hücrenin üyesi olmak zorunda bırakılınca bu durumdan kurtulabilmek için istemeden de olsa ittifak yapmak zorunda kalan iki karakteri oynuyor.

Hellboy 2: Altın Ordu

 

Yönetmen Guillermo del Toro\'nun yarattığı, kötü görünümlü iyi kahraman Hellboy, yeni macerasında yine kötü güçlerle savaşıp, dünyayı kurtarmaya geliyor.

High School Musical 3



Walt Disney’in “High School Musical” fenomeni, serinin üçüncü filmi “High School Musical 3: Senior Year” ile yepyeni boyutlar kazanarak devam ediyor.

Quarantine

 

Genç bir TV muhabiri olan Angela ile haber kameramanı Pablo, yaşlı bir kadının geçirdiği ev kazası ile ilgili bir ihbar üzerine itfaiyecilerin peşine takılır. Kadının evine varan ekip, evin içinden korkunç çığlıklar duyar. Bundan sonrası hafızalardan çıkmayacak bir kabustur...

Testere 5

 

Tobin Bell’in bir kez daha Jigsaw rolünde karşımıza çıkacağı ‘Testere 5’te, serinin diğer filmlerine oranla, kan ve vahşet dolu sahnelerin daha çok yer alacağı konuşuluyor.

Kadınlar



Meg Ryan ve Annette Bening’in ön sıralarında yer aldığı, hepsi kadın, hepsi yıldız oyunculardan oluşan bir kast. Ünlü komedi yazarı ve yönetmeni Diane English. New York’ta geçen, kadınlar hakkında etkileyici bir senaryo. Bütün bunlar bir araya geldiğinde ne olur?  Günümüz kadınları ve kadın ilişkilerinin gücü hakkında zeki, göz kamaştırıcı bir komedi, “Kadınlar” ortaya çıkar.

Üç Maymun



Yeni sinema sezonunun en iddialı filmlerinden biri olan “Üç Maymun”, yönetmenine 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde kazandırdığı ‘En İyi Yönetmen’ ödülünün yanı sıra; Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal’dan oluşan oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor.

Vol. İ.

 

Pixar Animasyon Stüdyoları’nın animasyon sihirbazlarından Andrew Stanton, “WALL-E” adlı kararlı bir robotu ve arkadaşlarının serüvenlerini konu alan kozmik macera komedide izleyiciyi çok da uzak olmayan bir galakside inanılmaz bir yolculuğa çıkaracak.

The X-Files: İnanmak İstiyorum

 

“X Files” dizisi ile dünya çapında şöhreti yakalayan oyuncular David Duchovny ve Gillian Anderson’ı yeniden biraraya getiren filmde, ajanlarımız Fox Mulder ve  Dana Scully karşılaştıkları garip bir vakanın peşine düşürken, bizlere yine heyecan ve gerilim dolu anlar yaşatacaklar.