Tilda Swinton İstanbul Modern’de

11.09.2008 14:53
Tilda Swinton İstanbul Modern’de

İstanbul Modern Sinema, İskoç oyuncu Tilda Swinton’ın beyazperdedeki avangard kişiliğine ışık tutuyor. "Tilda" isimli program, sanatçının çoğu Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan filmlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Oyuncunun filmleri, 11 – 28 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gösterime girecek.

Bu yıl “Avukat / Michael Clayton”daki rolü ile Oscar’ı alan Swinton’ın İstanbul Modern Sinema’da gösterime girecek filmleri;

Yönetmenliğini Sally Potter’ın yaptığı 1992 yapımı ‘Orlando’, 400 yıllık zaman dilimini hiç yaşlanmadan, iki farklı cinsiyette yaşayan İngiliz aristokrat Orlando’nun öyküsünü anlatıyor.

‘Dostluğun Ölümü’ ise gazeteci, film kuramcısı ve İngiliz sinemasına yenilikçi filmleriyle katkıda bulunmuş Peter Wollen’ın iki oyuncu ve bir tiyatro dekoru üzerinden kurguladığı minimal bir film.

Video sanatının öncü isimlerinden Lynn Hershman-Leeson’ın alternatif tarzda çektiği ‘Tekno-Şehvet, "hi-tech bir komedi" olarak tanımlanabilir.

Modern dünyada kadın vücudunda yaşamanın çetrefilliğini resmeden ‘Kadın Sapkınlıkları’ kışkırtıcı bir kadın filmi...

Derek Jarman’ın 17. Yüzyıl ressamlarından Michelangelo Caravaggio’ya ithafen yazıp yönettiği ‘Caravaggio’ filmi; ressamın yaşamını, sanat tutkusunu resimleri üzerinden inceliyor.

Not: Gösterimler müze ziyaretçilerine ücretsizdir.