Ankara’da Festival Başladı!

13.03.2009 12:00
Ankara’da Festival Başladı!

Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği 20. Ankara Uluslararası Film Festivali, “Ankara’da yapacak birşey yok” diye üzülenlerin imdadına yetişti. 12-22 Mart tarihleri arasında izleyebileceğiniz 213 film, 45 video ve tanışabileceğiniz 200’ü aşkın konuk sizi bekliyor. Dib Sahne’de düzenlenecek festival partileri de cabası. Yeterli mi acaba?

Ulusal Uzun Film Yarışması

Festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri “Ulusal Uzun Film Yarışması”. Son dönemde çekilen önemli Türk filmlerinin yarışacağı bu bölümde, birçoğu yeni vizyona girmiş başarılı yapımlar yer alıyor. Hüseyin Karabey’in savaşa yenik düşen bir aşk yolculuğunu anlatan filmi “Gitmek” (başrol oyuncusu Ayça Damgacı’ya dikkat!), Selim Evci’nin ilk uzun metraj çalışması “İki Çizgi” ve Özcan Alper’in ödüle doymayan sarsıcı filmi “Sonbahar” mutlaka izlenmeli!

Sinemalar.com’un Tavsiyesi

Festivalin vazgeçilmezi olan “Dünyanın Her Köşesinden” bölümünde gösterilecek filmler arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Meksika’dan Hırvatistan’a, İran’dan Kanada’ya uzanan bu seçki içerisinde bizim tavsiyemiz, İngiliz yönetmen Mike Leigh’in yönetmenliğini üstlendiği “Daima Mutlu” (Happy Go Lucky). Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen iyimserlikten asla vazgeçmeyen özgür ruhlu öğretmen Poppy’nin hikayesini anlatan bu eğlenceli komediyi, bugün 14:30’da ve 21 Mart Cumartesi 21:30’da Kızılay Büyülü Fener sinemasında izleyebilirsiniz.

Festivalde 13 Mart Cuma

Festival ilk gününde, tüm gün devam edecek film gösterimleri ve Dib Sahne’de düzenlenecek festival partisi ile Ankaralı sinemaseverlere hareketli bir gün yaşatacak.

Kızılay Büyülü Fener Sineması Film Programı

12:00 Mutlu Çingeneler de Tanıdım
           Babalar ve Çocukları Üzerine

14:30 Daima Mutlu
           İçimdeki Çöl

17:00 Mao Zedung
           Kino Lika

19:15 Delta
           Araf

 21:30 Ahmaklar ve Melekler
            Vahşi Kan

Parti Zamanı!

Bu akşam saat 22:00’de Dib Sahne’de gerçekleşecek Suzan Kardeş konserinde festival konukları ile tanışabilir, eğlenceli bir gece yaşayabilirsiniz. Dib Sahne, Tunalı Hilmi Caddesi No:48-A Çankaya / Ankara adresinde.