Roland Emmerich‘in '2012'si Büyüledi

23.07.2009 16:26
Roland Emmerich‘in '2012'si Büyüledi

'Dünyanin batısı' konusu üzerine çekilen şu ana kadar seyrettiğiniz tüm filmleri unutun. Bu konuda çekilen eski filmlerin hepsini birden sinema tarihinin dibine gömeceğe benzeyen "2012"nin, bu dalda tüm zamanlarin en iyi filmi olmasi bekleniyor. "10.000 B.C" filminin yönetmeni Roland Emmerich‘in merakla beklenen ve önümüzdeki Kasım ayında birçok ülkede vizyona girecek olan yeni doğal afet filmi "2012"nin, dokuz dakikalık bir bölümü Tokya'da görücüye çıktı.

Sony Pictures'in anavatanında gercekleştirilen "2012"nin tanıtımına, 300 davetlinin yanı sıra çok sayıda gazeteci de katıldı. Yapımına devam edilen "2012"nin dokuz dakikalık bölümü, davetlileri büyüleyen felaket sahnelerinin yanı sıra özel efektleri ile ön plana çıktı. Filmin bu dokuz dakikalik bölümü, şu ana kadar çekilmiş tüm felaket filmlerine meydan okudu.

Basarılı yönetmen Roland Emmerich "2012" üzerine yaptığı açıklamada, "Filmde dünyanin batısının gösterimine ve kehanetine hayran oldum" şeklinde konuştu. Alman yönetmen Emmerich, filminin konu itibariyle nihayetinde "Hayatta önemli olan nedir? Eğer bir şeyleri kurtarabilecek bir durumda olsaydınız, neyi kurtarırdınız?" sorularına cevap aradığını da belirtti.

Maya takvimine göre, 2012 yılında dünyanin sonunun geleceği görüşünden yola çıkarak beyaz perdeye uyarlanan ve 2012 yılına iyice yaklaşmamız dolayısı ile de Maya inanışına inananların, yüreklerini ağızlarına getirecek olan filmin başrollerinde, John Cusack, Thandie Newton, Woody Harrelson gibi yıldız oyuncular yer alıyor.