Türk İlk Yönetmen Filmleri,Festivali’de

23.09.2009 10:12
Türk İlk Yönetmen Filmleri,Festivali’de

Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV), 5. Moveast CinePecs Uluslararası İlk Yönetmen Filmleri Festivali’nde “Türk İlk Yönetmen Film Günleri” düzenliyor.

 

Macaristan’ın 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen PECS kentinde düzenlenmekte olan ve sadece “ilk yönetmen filmleri” arasında yapılan uluslararası yarışma öncesinde Türk sinemasının başarı kazanmış ilk yönetmen filmlerinden dördünü festival izleyicilerine sunacak.

 

Ekim ayında vizyona girecek olan M. Fazıl Çoşkun’un Adana ve İstanbul Film Festivalleri yanında birçok uluslararası festivalde ödüller kazanan “Uzak İhtimal”, Aydın Bulut’un ödüller ve övgülerle karşılanan “Başka Semtin Çocukları”, Murat Düzgünoğlu’nun henüz vizyonda olan ve beğeni kazanan “Hayatın Tuzu” ve çok sayıda ülke ve festivalde sinemamızın marka filmlerinden biri olarak hayranlık uyandıran Sırrı Süreyya Önder’ın “Beynelmilel” filmlerinden oluşan seçki Pecs’in 400 kişilik festival salonu Urania’da gösterilecek.

 

Yönetmen Aydın Bulut ve Murat Düzgünoğlu filmlerden sonra seyirci ile söyleşide bulunacaklar.

 

Festivalin yarışmalı bölümünde “Tatil Kitabı” ve yarışma dışı bölümde “Mommo - Kız Kardeşim”, Kabadayı”, “İki Çizgi”, “Pandora’nın Kutusu” ve “Yumurta” filmleri de bulunuyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek “Turkish Debut Film Days”in yapıldığı Moveast CinePecs Film Festivali orta ve doğu Avrupa ülkelerine açık ve bu ülkelerin genç sinemacılarını bir araya getiriyor.

 

Türkiye’nin bu yıldan başlayarak etkin bir şekilde rol alacağı festival jürisinde sinema ve tiyatro sanatçısı Derya Durmaz da yer alıyor.