Cannes Film Festivali Başlıyor!

14.05.2008 11:19
Cannes Film Festivali Başlıyor!

61. Uluslararası Cannes Film Festivali bugün başlıyor. Bu akşam gerçekleşecek açılış  töreninde; festivalin açılış filmi olarak, Julianne Moore ve Mark Ruffalo’yu biraraya getiren psikolojik gerilim filmi “Blindness” gösterilecek.

Festivalde “Altın Palmiye” için yarışacak 22 film arasında, dünya ve Türk sinemasının son dönemdeki en önemli yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan\'ın son filmi \'Üç Maymun da bulunuyor.

Başrollerinde Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal’ın yer aldığı film, 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde 16 Mayıs Cuma akşamı saat 22.30’da gösterilecek.

‘Üç Maymun’, Sean Penn’in başkanlığını yapacağı ve Sergio Castellitto, Natalie Portman, Alfonso Cuaron, Apichatpong Weerasethakul, Alexandra Maria Lara ve Rachid Bouchareb’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Ceylan’ın rakipleri arasında Changeling (Clint Eastwood), The Palermo Shooting (Wim Wenders) ve  Adoration (Atom Egoyan) gibi güçlü isimler var.

Festivalin açılış filmi olan, Fernando Meirelles’in yönettiği Blindness’ın fragmanını herkesten önce Sinemalar.com ayrıcalığıyla izleyebilirsiniz.