Yeşilçam Ödül Töreni 3 Mart'ta

20.02.2009 15:48
Yeşilçam Ödül Töreni 3 Mart'ta

Bu yıl 3 Mart’ta ikinci kez sahiplerini bulacak olan ve Türkiye’nin Oscar’ları olarak anılan “Yeşilçam Ödül Töreni”ni Halit Ergenç sunacak.

Geçtiğimiz sene “Türk Filmleri Yarışıyor, Türk Sineması Kazanıyor” sloganıyla yola çıkan ödül töreninde bu yıl en iyi film kategorisinde “Üç Maymun”, “Sonbahar”, “Issız Adam”, “Devrim Arabaları” ve “A.R.O.G”; en iyi kadın oyuncu kategorisinde Hatice Aslan (Üç Maymun), Nurgül Yeşilçay (Vicdan), Demet Akbağ (O... Çocukları), Ayça Damgacı (Gitmek) ve Melis Birkan (Issız Adam); en iyi erkek oyuncu kategorisinde ise Onur Saylak (Sonbahar), Yavuz Bingöl (Üç Maymun), Cem Yılmaz (AROG), Çetin Tekindor (Ulak) ve Taner Birsel (Devrim Arabaları) yarışıyor.

“En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Müzik”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “Genç Yetenek” ve “Turkcell İlk Film” kategorilerinde verilecek Yeşilçam ödül heykelciklerinin yanı sıra, “En İyi Film” ödülünün sahibi 150 bin TL, “Turkcell İlk Film” ödülünün sahibi ise 30 bin TL’lik para ödülüyle desteklenecek.