Usta Yönetmen Yücel Uçanoğlu Hayatını Kaybetti.

20.11.2023 15:42
Usta Yönetmen Yücel Uçanoğlu Hayatını Kaybetti.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu, 89 yaşında yaşamını yitirdi.

Türk sinema ve televizyon dünyasının usta yönetmenlerinden Yücel Uçanoğlu, sinemaseverleri derin bir üzüntüye boğdu. "Gurbetçiler", "İyi Aile Robotu", "Sığıntı", "Atmaca Mehmet" ve "Kralların Öfkesi" gibi birçok sevilen dizi ve filmin yönetmeni olarak tanınan Uçanoğlu, yaşamını yitirdi.

Uçanoğlu, 1960 - 2005 yılları arasında sinema ve televizyon sektöründe yönetmenlik ve senaristlik gibi önemli görevler üstlendi. Başarılı kariyeri boyunca birçok projeye imza atan usta yönetmenin vefat haberi, ailesi tarafından duyuruldu.

Uçanoğlu'nun cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii'nden kaldırılacak. Ailesi, "Babamız Salahattin Yücel Uçanoğlu Hakkı rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 21.11.2023 Salı günü öğle namazında kılınacaktır müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii’nden kalkacaktır" şeklinde bir açıklama yaparak sevenleriyle paylaştı.

Yücel Uçanoğlu kimdir?

1960 yılında "Yanık Ömer" filmiyle yönetmenlik kariyerine başlayan Yücel Uçanoğlu, aynı zamanda bu dönemde 4 filmde yapımcılık görevini de üstlendi. 1966 yılında sinema oyuncusu Esen Püsküllü ile evlenen usta yönetmenin bu evlilikten dünyaya gelen iki çocuğu bulunmaktadır.